Top

iCloudin lanseeraus “epäonnistui inhottavalla tavalla”

perjantai 14. lokakuu 11 - Niko Antin - Jätä kommentti

Toissapäivänä avautuneen iCloudin alkutaival on ollut kivikkoinen. Käyttäjät ovat kuorossa valittaneet palvelun ongelmista, jotka liittyvät muun muassa sähköpostiin ja asennukseen. Ainakin osalla käyttäjistä on kadonnut iCloudiin siirtymisessä sähköpostia, kertoo Reuters.

– Se epäonnistui erittäin inhottavalla tavalla, koska sähköpostit katosivat, sitten taas ilmestyivät ja sitten taas katosivat. Usein tuli ilmoitus väärästä käyttäjätunnuksesta tai salasanasta sekä joitain epämääräisiä virheilmoituksia, kertoo professori David Farber Carnegie Mellon -yliopistosta.

– Oireet viittaavat ohjelmisto-ongelmiin, hän arvioi. Farber on tunnettu tietokoneasiantuntija.

iCloudin ongelmat ovat harmillisia käyttäjien kannalta, mutta myös imagollisesti. iCloudin on määrä korvata epäonninen MobileMe-palvelu, jonka lanseeraus epäonnistui aikoinaan totaalisesti. Karikkoisen alkunsa takia se ei koskaan noussut käyttäjien suosioon ja ainakin osaksi siitä syystä Apple sulauttaa sen toiminnot ilmaiseen iCloudiin.

Applen edesmennyt pääjohtaja Steve Jobs myönsi aikoinaan, että MobileMe-palvelun avaamisessa tehtiin virheitä. Ongelmien takia Apple joutui antamaan hyvitystä maksullisen palvelun käyttäjille. MobileMe:n kehityksestä vastannut johto vaihdettiin nopeasti ja pääjohtaja Jobs haukkui kehitystiimin julkisesti.

Ohjelmistopäivityksissäkin edelleen ongelmia

Macmaan testeissä iCloudin kanssa on tänäänkin ollut lukuisia ongelmia. Osassa iOS 5:een päivitetyistä laitteista iCloud on jäänyt mystisesti asentumatta. Asetuksista ei pääse lainkaan iCloudiin ja valikko näkyy harmaana. Myös väärästä sähköpostisalasanasta kertovia virheilmoituksia tulee edelleen ajoittain.

iOS 5:een päivittämisessäkin on edelleen hitautta ja ongelmia, kuten parin viime päivän aikana. Asennuksessa tulee muun muassa “tuntematon virhe 1654″.

Applen palvelinongelmia ei varmasti auta se, että iPhone 4S tulee tänään myyntiin muutamissa maissa. Uusien puhelimien aktivointi tulee varmasti lisäämään liikennettä.

Kommentit

4 vastausta kirjoitukseen “iCloudin lanseeraus “epäonnistui inhottavalla tavalla””

 1. Hemmo on lokakuu 14, 2011 12:16

  Kävin juuri testaamassa iCloudia ja itsekseni hymisin et miten voi olla näin hieno systeemi, kaikki toimi kuin unelma, testasin myös find my Iphone vai pitäisikö sanoa find my device koska se löysi kyllä meidän molemmat imacit ja iphonen… Hieno systeemi kertakaikkiaan, harmi vaan jos se ei kaikilla pelaa. Mut kärsivällisyyttä vaan ihmiset eikohan ne siitä ala skulaamaan….. :-)

 2. Omppupomppu on lokakuu 14, 2011 22:02

  Täällä taas tänään käyttöön otetussa kaverin iPadissa ei iCloudin sähköposti suostu lähettämään posteja vaikka mielellään niitä ottaa kyllä vastaan. Smtp-serveri ei vastaa. Alussa oli ongelmia koko iCloud-tilin luonnin kanssa; ensin ei kelvannut kunnon salasana välimerkkeineen ja sitten lopuksi ilmioitti ettei laitteella voi tehdäkään koko iCloud tunnusta käyttöönotettaessa. Onnistui toki myöhemmin iCloud asetuksien kautta yritettäessä.
  Jospa se tuosta päivässä parissa, onhan se vähän ikävä suositella ekaksi koneeksi muuten helppokäyttöistä laitetta ja sitten tapella pari tuntia ensin aktivoinnin ja sitten tuon sähköpostin kanssa.
  Omassa iPadissa meni heittämällä kaikki ok vaikka keskiviikko iltana pahimpaan ruuhka-aikaan homman teinkin.

 3. Erkka on lokakuu 14, 2011 23:16

  “Oireet viittaavat ohjelmisto-ongelmiin, hän arvioi. Farber on tunnettu tietokoneasiantuntija.”

  :D

 4. Anestic on lokakuu 15, 2011 10:17

  The guy is a genius;)

  Hiukan OT mutta liittyy sähköpostiin. ollut nyt testissä iphone4 ja iPad (1st gen) ja MOLEMMISSA ollut ongelmia gmail-osoitteen kanssa. Toisella piti lopulta manuaalisesti laittaa asetukset ja ipadilla meni selaimella puolituntia päästä postiin. (samaan aikaan samassa verkossa kävin samalla tilillä Linux-koneella ja android-puhelimella) icloudia uskalla edes kokeilla…

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom