Top

Apple voisi ostaa kilpailijansa käteisellä ja rahaa jäisikin

maanantai 28. marraskuu 11 - Niko Antin - Jätä kommentti

Apple voisi ostaa Samsungia lukuunottamatta kaikki matkapuhelinalan kilpailijansa ja rahaa jäisi vielä säästöönkin, laskee helsinkiläinen analyytikko Horace Dediu Asymcosta. Markkinajohtajuuden hankkimisen jälkeen yhtiölle jäisi vielä 25 miljardia dollaria omaisuutta.

Dediu muistuttaa, että laskelmat ovat puhtaasti teoreettisia, eikä kaikkien yhtiöiden ostaminen ole edes mahdollista. Laskelmat kertovat kuitenkin siitä, että koko matkapuhelinala on kriisissä. Yhtiöiden arvot ovat romahtaneet ja esimerkiksi kaksi suurta brändiä, Motorola ja Sony Ericsson, saattavat pian sulautua Googleen ja Sonyyn ja kadota. Samaan aikaan uudet tulokkaat, kuten Amazon, Facebook ja Baidu, suunittelevat markkinoille tuloa erilaisilla bisnesmalleilla, joissa laitteet toimivat lähinnä sisällön kuluttamisen välineenä.

Applella oli lokakuussa 82 miljardia dollaria käteistä tai käteiseksi verrattavaa omaisuutta sekä sijoituksia.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom