Top

Applen televisiosuunnitelmista paljastui hurjia yksityiskohtia

maanantai 19. joulukuu 11 - Niko Antin - Jätä kommentti

Apple on esitellyt visiotaan tulevaisuuden televisiosta useille suurille mediayhtiöille, kertoo Wall Street Journal. Applen johtajat ovat kertoneet television hyödyntävän langatonta suoratoistoa televisiosarjojen, elokuvien ja muun sisällön kuluttamiseen. Yhtiö on kehittänyt tätä varten uusia tapoja tunnistaa käyttäjä eri Apple-laitteissa, kuten puhelimissa, tableteissa ja televisiovastaanottimissa. Neuvotteluista vuotaneiden tietojen mukaan Apple on visioinut tulevaisuuden televisioteknologian toimivan ääniohjauksella ja eleillä. Apple ei kuitenkaan ole paljastanut neuvotteluissakaan, millaisia laitteita tai ohjelmistoja yhtiöltä on odotettavissa.

Apple haluaa sisällön olevan aikaisempaa helpommin nautittavissa. Neuvotteluista saatujen tietojen mukaan Apple on kehittänyt tapaa integroida digiboksin tallennusominaisuudet iCloud-pilvipalveluun. Näin tallennettua tai ostettua sisältöä voisi katsoa helposti useissa eri laitteissa, kuten televisiossa ja mobiililaitteessa.

Yhtiö on myös kiinnostunut samaan laajemmat käyttöoikeudet sisällön suoratoistoon. Esimerkiksi televisiosarjan katselun voisi aloittaa tv-vastaanottimella, mutta tarvittaessa jatkaa sitä toisella laitteella, kuten tabletilla tai puhelimella – tai toisin päin. Apple haluaa suoratoistaa mediaa langattomasti mobiililaitteistaan suoraan televisioon, mutta nykyisin monet mediayhtiöt estävät AirPlay-tekniikan käytön, koska haluavat itse päättää sisältönsä käytöstä.

Apple on kiinnostunut myös ohjaamaan televisiota iPhonella, iPodilla ja iPadilla. Neuvotteluissa istuneiden mukaan television komentamisessa hyödynnetään samaa AirPlay-tekniikka, jolla nyt siirretään ääntä ja kuvaa televisioruudulle Apple TV:n avulla.

Apple on neuvotellut myös mediasisällön ostamisesta omaan tilauspohjaiseen televisiopalveluunsa, mutta näiden neuvottelujen kerrotaan olevan vielä hyvin alustavia.

Kommentit

5 vastausta kirjoitukseen “Applen televisiosuunnitelmista paljastui hurjia yksityiskohtia”

 1. Jesp on joulukuu 19, 2011 13:04

  Ja mikähän tässä oli nyt sellaista jota ei olla jo nähty?

 2. kikkeli keinänen on joulukuu 19, 2011 13:19

  Ehkäpä se että tällä kertaa se toimii.

 3. aaltoni on joulukuu 19, 2011 13:51

  Aivan mahtavaa, taitaa mennä TV uusiks ku toi tulee :D

 4. Apuser on joulukuu 19, 2011 14:14

  “Apple on kiinnostunut myös ohjaamaan televisiota iPhonella, iPodilla ja iPadilla. Neuvotteluissa istuneiden mukaan television komentamisessa hyödynnetään samaa AirPlay-tekniikka, jolla nyt siirretään ääntä ja kuvaa televisioruudulle Apple TV:n avulla.”

  Johan tämä onnistuu nykyisellä Apple TV:llä. Ja olohuoneesta voi siirtyä katsomaan vaikka makuuhuoneeseen sujuvasti. Tosin oma serveri pitää olla, iCloudista voi toistaa vain valokuvia tällä hetkellä. Mutta moni muukin asia onnistuisi sillä ihan hyvin, pelkällä ohjelmistopäivityksellä. Mistään kovin mullistavasta ei tule olemaan kyse, jos oikeasti uutta on vain ääni- / eleohjaus. Lisäsisältö on tietysti aina tervetullutta, mutta pitääkö sitä varten vaihtaa koko TV-laite?

 5. Hemmo on joulukuu 20, 2011 19:21

  No joo, annetaan nyt ensin tuon “tv:n” tulla ja ihmetellään sitten.
  Nuo nyt vaan on arvailuja mitä siinä mahdollisesti vois tulla olemaan.
  Eikohan se tule aika lailla erilainen olemaan verrattuna normi telkkuun.
  Ei ne siellä niin tyhmiä ole että ne tekee ihan “tavis” systeemin, ei sillä mitään
  ihmeitä tehdä.
  Itse uskon et aika lailla tulee tv:n katsominen muuttumaan Applen toimesta.

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom