Top

Kokeilussa North Face Etip Pamir -hanskat – kosketusnäyttö kuriin käsineilläkin

torstai 5. tammikuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

North Facella on mallistossaan toisetkin Etip-hanskat aiemmin kokeiltujen lisäksi. Etip Pamir Windstopper Glovesit ovat tuulenpitävät fleecehanskat, joiden peukalon ja etusormen kärjessä on samanlaista hopeaista X-Static-materiaalia kuin North Facen toisissa hanskoissa. Sormenpäiden avulla voi käyttää kosketusnäytöllistä puhelinta tai tabletia ilman, että hanskoja tarvitsee ottaa pois kädestä.

Etip Pamir Windstopperit istuvat hyvin käteen ja ovat miellyttävän pehmeät. Tuulenpitävä ja vettäkin jonkin verran hylkivä Gore Windstopper -käsitelty fleecemateriaali tekee käsineistä paremmin talvikäyttöön sopivat kuin perinteiset huokoiset fleecekäsineet. Fleece on tunnetusti liukasta kuin majavan selkä, mutta kämmenosassa ja etu- ja keskisormessa on silikonipinta, jolla iPhone, iPod tai iPad pysyy paremmin… niin… hanskassa. Vielä parempi ote olisi, jos myös nimettömässä olisi sama pinta, koska se pitää ainakin allekirjoittaneen puhelinotteessa luurin paikallaan.

Windstopperit ovat kohtuullisen paksut ja kosketusnäyttöpinta ei mene sormissa aivan päähän asti. Tämän vuoksi tarkkuus on selvästi heikempi kuin esimerkiksi toisissa Etipeissä. Kirjaimiin osuminen on vaikeahkoa ja peukalon ja etusormen yhteistä nipistysotetta ei tunnu saavan onnistumaan millään. Perustoiminnot, kuten puheluihin vastaaminen ja ohjelmien avaaminen onnistuvat.

North Facen fleecekäsineet ovat perinteisemmän näköiset kuin toiset Etipit, joten ne toiminevat paremmin jokapäiväisessä käytössä vähän virallisemmankin asun kanssa. Kosketusnäyttöpuhelimen monipuoliseen käyttöön ne eivät sovellu, mutta ajavat asiansa peruskäytössä.

North Face Pamir Etip Windstopper Glove

pojot

Kommentit

Yksi vastaus kirjoitukseen “Kokeilussa North Face Etip Pamir -hanskat – kosketusnäyttö kuriin käsineilläkin”

  1. Timo on maaliskuu 13, 2012 13:38

    Olen käyttänyt facen ohuita fleece-hanskoja jo vuosia. Kun vanhat siirtyivät arkikäytöstä röntsyhommiin, hankin nämä tilalle. Nämä ovat hyvät hanskat arkikäytössä ja sopivat väriltään hyvin tummaan villakangastakkiin. Puhelimen käyttö onnistuu, joskaan ei sitä luuria ulkona kauheasti tule hiplailtua. Suurimpana ongelmana on liukas peukalo-etusormi ote, esim. auton volumenappulaa pitää kääntää peukalo-keskisormiyhdistelmällä ;-)

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom