Top

Näin saat iPhonen ominaisuuksia Maciin

tiistai 7. helmikuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Tuttu lukitusruutu tervehtii Macista

Varsinkin uudemmista käyttäjistä monet ovat löytäneet Macit käytettyään ensin iPhonea. Sen käyttölogiikka ja helppokäyttöisyys on rohkaissut kokeilemaan muutakin kuin Windows-konetta ja monet ovat jääneet koukkuun kertaheitolla.

Applekin huomasi, että iOS:n ja OS X:n yhdistäminen houkutteli käyttäjiä ja Lion-käyttöjärjestelmässä esiteltiin Macille useita iPhonesta tuttuja toiminnallisuuksia, kuten Launchpad, koko ruudun sovellukset, kosketuseleet, vieritys ja vierityspalkit sekä monia muita.

Macia voi tuunata itsekin enemmän iPhonen kaltaiseksi. Helposti voi ottaa käyttöön esimerkiksi tutun lukitusruudun, joka aukeaa sormella pyyhkäisemällä. Ruutuun saa myös iPhonen kaltaisia ilmoituksia sähköposteista ja muista tärkeistä tiedoista. Macmaa kertoo miten.

Lukitusruutu

Aloitetaan lukitusruudusta. Lataa Mac App Storesta Lock Screen 2 -niminen ohjelma, joka maksaa 1,59 euroa. Ohjelmalla voi määritellä Macin lukittumaan tietyistä painikkeista, kun kone on ollut jonkin aikaa käyttämättömänä tai ennen nukkumaanmenoa. Mac avataan iPhonesta tutusta lukitusruudusta pyyhkäisemällä sormella näppäimistöllä tai kosketuslevyllä. Koneen voi määritellä avautumaan vain oikeanlaisesta pyyhkäisykuviosta.

Toisin kuin iPhonessa, Macissa lukitusruudun vieritystekstin ja avausäänen voi määritellä itse. Myös taustakuvan voi vaihtaa haluamakseen.

Ilmoitukset

iOS 5:n kaltaiset ilmoitukset kertovat mm. saapuvista sähköposteista

Jos sähköposteja saapuu paljon pitkin päivää, on ärsyttävää vilkuilla niitä ohjelmia jatkuvasti vekslaamalla. Helpompaa on ottaa käyttöön automaattisesti ruudulle ponnahtavat ilmoitukset saapuvista sähköposteista ja eri ohjelmien tekemistä tärkeistä ilmoituksista. Tähän paras vaihtoehto on Growl-niminen sovellus, jonka saa Mac App Storesta 1,59 eurolla.

Growl osaa ponnauttaa ruudulle ilmoituksia eri ohjelmien tekemisistä, mutta OS X:n oletussähköpostiohjelman Mailin kanssa se ei yksistään toimi. Jos käyttää Mailia ja haluaa saapuvista sähköposteista ilmoituksia, pitää koneeseen asentaa vielä ilmainen GrowlMail-laajennus, joka on päivitetty toimimaan myös uuden 10.7.3-päivityksen kanssa.

Growlin ilmoitukset ovat toimivia ja kauniita, mutta jos asiaan haluaa paneutua vieläkin enemmän voi ladata vielä SkyJohn-nimimerkin tekemän Growl-teeman, joka noudattaa iOS 5:n visuaalista ilmettä.

Katso video Lock Screen 2:sta:

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom