Top

iPhonea ja iPadia voi nyt käyttää maksupäätteenä Suomessa

tiistai 28. helmikuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Suomalaiset yksityishenkilöt ja pienyritykset voivat jatkossa käyttää iPhonea ja iPadia maksupäätteenä. Ruotsalainen iZettle avaa maksupalvelunsa betaversion tänään Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. iZettlen ilmaisen iOS-ohjelman ja kortinlukijan avulla yksityishenkilötkin voivat tehdä pankki- ja luottokorttimaksuja keskenään. Betavaiheen aikana yhtiö jakaa ilmaiseksi 5000 sirukortinlukijaa Suomessa palveluun rekisteröityville. Maksuja voi tosin tehdä myös ilman kortinlukijaa.

iZettlessa ei ole avausmaksua tai kuukausimaksua. Yhtiö ottaa jokaisesta maksusta 2,75 prosenttia sekä 0,15 euron kiinteän komission. Palvelun kautta kulkevat maksut tilitetään heti seuraavana arkipäivänä.

iZettlen toimitusjohtajan ja perustajan Jacob de Geerin mukaan yhtiö ei yritä kilpailla perinteisten maksupäätteiden kanssa Suomessa.

– Tarkoituksena on luoda vaihtoehto pienille yrityksille ja ammatinharjoittajille, jotka ovat aikaisemmin toimineet vain käteisen tai laskutuksen kautta, koska ovat pitäneet perinteisiä maksupäätteitä liian kalliina, hän sanoo Macmaalle. Loppukäyttäjänkin elämä helpottuu, kun hänen ei tarvitse juosta pankkiautomaatille.

Suomessa iZettle yrittää tavoitella kahta asiakaskuntaa. Ammatinharjoittajia, kuten siistijöitä, putkimiehiä ja korjaajia, sekä yksityishenkilöitä. Erityisesti yhtiö on kiinnostunut nuorista ihmisistä, jotka luopuvat nopeaa tahtia käteisen käyttämisestä ja haluaisivat hoitaa maksuja kavereidenkin kesken kortilla.

Maksujärjestelmistä puhuttaessa turvallisuus on asia, joka nousee aina ensimmäisenä esiin. Toimitusjohtaja Jacob de Geerin mukaan iZettle täyttää kaikki alan turvallisuusvaatimukset.

– Ensinnäkin, iZettle hyväksyy ainoastaan sirukortit, jotka ovat paljon turvallisempia kuin magneettinauhakortit. Me olemme Europayn, MasterCardin ja VISA:n (EMV) hyväksymiä ja toimimme alan standardin PCI-DSS:n (Payment Card Industry Data Security Standard) mukaisesti. Arkaluontoista tietoa ei koskaan säilytetä mobiililaitteessa tai kortinlukijassa, ja dataliikenne on vahvasti suojattu. Periaatteessa se on siis yhtä turvallinen kuin maksupäätteet, joita käytetään ruokakaupoissa, De Geer kertoo Macmaalle.

EMV hyväksyy eri tapoja maksukortin omistajan tunnistamiseksi. Toiset käyttävät pin-koodia ja toiset allekirjoitusta. iZettlessa käytetään kosketusnäytölle kirjoitettavaa allekirjoitusta, koska mobiililaitteissa ei vielä sallita pin-koodin käyttöä. Maksaminen tapahtuu samalla tavalla kuin maksaisi kortilla kaupassa ja allekirjoittaisi kuitin. Pankki- tai luottokortti asetetaan lukijaan, syötetään ohjelmaan haluttu summa, painetaan maksa-painiketta ja iZettle ottaa yhteyttä pankkiin. Hyväksymisen jälkeen maksaja kuittaa siirron allekirjoittamalla sormellaan ruudulle. Maksutapahtumasta lähetetään kuitti maksajan sähköpostiin.

iZettle avautui kotimaassaan Ruotsissa viime elokuussa. Palvelussa on jo noin 25.000 käyttäjää ja se on saanut myös maksuyhtiöt hehkuttamaan mobiilimaksamista.

– iZettle tuo meidät askeleen lähemmäs maailmaa ilman käteistä, sanoo Mastercardin Pohjoismaiden ja Baltian alueen kehitysjohtaja Mats Taraldsson. Sirukortit ovat alan standardi suurimmassa osassa maailmaa. iZettle on todistanut puolessa vuodessa, että yksinkertaiselle ja turvalliselle mobiilille sirukorttimaksujärjestelmälle on ollut kysyntää.

Katso video:

Kommentit

2 vastausta kirjoitukseen “iPhonea ja iPadia voi nyt käyttää maksupäätteenä Suomessa”

  1. Kuukkanen on maaliskuu 1, 2012 7:32

    Mulle tulossa jo :)

  2. ihmettelijä on marraskuu 9, 2012 15:37

    Onko iphone todellakin niin turvallinen, että sitä voi pitää PCI-DSS mukaisena, vai kantaako vastuun ongelmista täysin kauppias?

    Tarkastaakohan tuo ohjelma että puhelin ei ole jail-breikattu, koska silloin se ainakin rikkoo standardia.

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom