Top

Hävisikö Oma yhteyspiste iPhonesta? Näin saat sen takaisin

lauantai 3. maaliskuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Siellähän se Oma yhteyspiste on!

iPhonen avulla on helppoa jakaa internet-yhteys esimerkiksi kannettavalle tietokoneelle. Vanhemmassa iPhone 3GS:ssä sitä kutsutaan nimellä Internet-jako, uudemmissa se on nimeltään Oma yhteyspiste. Erona on vain se, että uudemmissa laitteissa ja ohjelmistoissa nettiyhteyden voi jakaa myös luomalla iPhonesta oman wlan-tukiaseman, johon kannettavalla voi liittyä ilman johtoja tai bluetoothia.

Toisinaan ominaisuus saattaa kuitenkin kadota kokonaan puhelimen valikosta. Tämä saattaa tapahtua esimerkiksi vaihdettaessa puhelimesta toiseen palauttamalla ohjelmisto varmuuskopiosta. Toisinaan ohjelmisto vain hävittää koko kohdan. Miten Internet-jaon ja Oman yhteyspisteen saa takaisin? Macmaa kertoo.

Onneksi palauttaminen on useimmiten helppoa. Suurimmassa osassa tapauksista riittää, että nollaa täysin puhelimen verkkoasetukset. Ne löytyvät kohdasta asetukset -> yleiset. Vieritä sivun alalaitaan, jossa on kohta “nollaa”. Valitse sieltä “nollaa verkkoasetukset”.

Tämä nollaa ainoastaan puhelimen verkkotoimintoihin liittyvät asetukset, eikä muuta tietoa katoa puhelimesta. Puhelin käynnistää itsensä uudelleen ja useimmilla operaattoreilla siinä pitäisi olla jo käynnistyessään kaikki tarvittavat netti- ja viestiasetukset kohdallaan. Oman wlan-verkon salasana pitää syöttää uudelleen.

Jos operaatio onnistui, pitäisi kadonnut Oma yhteyspiste löytyä asetuksista kohdasta yleiset -> verkko. Saatat joutua kytkemään sen erikseen vielä päälle oheisesta painikkeesta.

Jatkossa Oma yhteyspiste löytyy suoraan asetusten etusivulta Wi-Fi-kohdan alta.

Kommentit

7 vastausta kirjoitukseen “Hävisikö Oma yhteyspiste iPhonesta? Näin saat sen takaisin”

 1. AriK on maaliskuu 3, 2012 20:55

  Kiitos. Toimi.

 2. EA on maaliskuu 4, 2012 17:02

  Veljellä ei ollu ekalla käynnistykselläkään tuota. Mutta sen kerrn kun käytti tuolta kautta yhteyspistettä näkyi se myös heti asetuksien “pääsivulla”. Tämä tapahtui elokuussa.

 3. Allu on maaliskuu 6, 2012 21:35

  Onko iPadissa tätä jako ominaisuutta?

 4. AriK on maaliskuu 14, 2012 13:25

  Hei, ominaisuus lakkasi toimimasta.

  Oma yhteispiste -asetus näkyy iPhonessa (3GS, iOS 5.1) ja se on päällä. Kun kytken laitteen Maciin (10.6.8) USB-piuhalla, niin verkkoasetuksissa näkyy kyllä iPhone listalla, mutta lisätietona:

  “Tila: Ei yhteydessä. Joko kohteen iPhone kaapelia ei ole liitetty tai laite ei vastaa.”

  iTunes (10.6) näkee laitteen ok ja synkronointi pelaa. Nollasin myös puhelimen verkkoasetuksen, mutta se ei tuntunut auttavan.

  Help?

 5. MinnaV on kesäkuu 8, 2012 21:35

  Pääseekö iPadin nettiin myös iPhonen Oman yhteyspisteen kautta?
  Vai pitääkö iPadillä olla oma SIM-kortti, jos ei ole wi-fin äärellä?

 6. Esko on helmikuu 18, 2013 19:14

  iPadilla ei toimi oma yhteyspiste, latausmerkki vain pyörii ympyrää, missä vika?

 7. juice on maaliskuu 25, 2013 15:48

  itellä tuli takasi kun käytti mobiili verkkoa ja 3g:tä pois päältä

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom