Top

Kokeilussa kosketuskäsineitä keväthangille

tiistai 13. maaliskuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Lasketteluhanskat iPhonen komentamiseen

Auringonpaiste, keväinen hanki ja iPhone. Kaunis keli saa nauttimaan viimeisistä lumista joko hiihtoladulle tai laskettelurinteeseen, johon kosketusnäyttöihin suunnitellut kosketuskäsineet sopivat kuin nenä päähän. Brittiläisellä eGlovella on mallistossaan kolme erilaista käsinettä, jotka sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin ja säihin.

Macmaa päätti nauttia ulkoilmasta ja kokeilla niitä.

eGlove Ski Glove F3S

Ski Glove on käsinemalleista paksuin ja kestää parhaimmin märkää lunta. Testiryhmä kokeili sen riittävän hyvin myös 20 asteen pakkasessa, mutta kevätrinteille se kannattaa valita erityisesti kosteudenpitävyyden takia. Kämmenpuoli on kokonaan kumimaisen materiaalin peittämää, mikä helpottaa otteen saamista vaikka hisseistä, suksista tai lumilaudoista, mutta suojaa myös samalla märältä lumelta. Käsineiden sisäpuoli on samettimaista lämpimälle tuntuvaa pehmeää materiaalia.

Lasketteluhanskojen erikoisuus löytyy etusormesta ja peukalosta. Niissä on pienet viillot, joista työntyvät ulos sähköäjohtavasta materiaalista tehdyt “sisähanskat”. Näillä sormenpäiden mittaisilla sisäsormilla pystyy käsittelemään iPhonen, iPadin tai iPodin kosketusnäyttöä vaivatta. Ratkaisu saattaa kuulostaa kankealle ja ankealle, mutta toimii yllättävän hyvin. Sisäsormet eivät tunnu omituisilta ja niiden kanssa pystyy hyvin käyttämään keskeisimpiä toimintoja, kuten soittaa, kirjoittaa ja käyttää musiikkisoitinta.

F3S on hyvä vaihtoehto laskettelurinteeseen, mutta hinta on kohtuullisen korkea.

eGlove X-treme

X-Treme on joustavuutensa ansiosta miellyttävä päällä

X-Treme on välimallin hanska, joka on tarkoitettu maksimissaan parin asteen pakkasessa tehtävään kuntoliikuntaan. Käsine on sisäpuolelta pehmeää fleecea, jonka päällä on tuulenpitävä kerros. Peukalon ja puolikkaan kämmenen kohdalla on fleecea kosteutta poistamaan.

Käsineen pinta on melko liukasta materiaalia, mutta silikonikuviot kolmessa sormessa ja kämmenessä tarraavat hyvin kiinni laitteeseen. Ne ovat ehkä hieman liian futuristiset, mutta toisaalta kämmenpuolella niitä näkevät vain harvat.

Kosketusnäyttöjen kanssa käsineet toimivat, koska peukalossa ja etusormessa on sähköä johtavasta materiaalista tehdyt sormenpäät. Niillä komentaa kosketusnäyttöä ongelmitta.

X-Tremen valmistusjälki on erinomainen. Usein ulkomaalaiset pienet käsinevalmistajat teettävät käsineensä mahdollisimman halvalla Kiinassa ja laatu saattaa vaihdella. eGlovetkin on valmistettu Kiinassa, mutta laatu on hyvä.

X-Treme toimii hyvin esimerkiksi kävelyssä, sauvakävelyssä, murtomaahiihdossa ja muissa aktiviteeteissä. Toisin kuin F3S, X-treme kastuu kohtuullisen nopeasti märässä lumessa.

eGlove Sport

Sport on ohuempi vaihtoehto X-Tremestä

eGloven kolmas malli on nimeltään Sport ja on se on käytettävissä lähinnä nollan ja parin plusasteen säässä. Puuvillan ja lycran sekoitusta olevassa käsineessä on pehmeä frotee-sisäpinta, joka tuntuu miellyttävälle.

Sportissa on samanlaiset silikonikuviot kuin X-Tremessa, jotka helpottavat ottamaan kunnon otteen esimerkiksi puhelimesta. Sähköä johtavat sormenpäät etusormessa ja peukalossa ovat niinikään samanlaiset kuin Sportissa ja laatu on yhtä hyvää kauttaltaan.

Periaatteessa Sport käy samanlaisiin aktiviteetteihin kuin X-Treme, kyse on lähinnä siitä, miten arat sormet ovat kylmälle ja viimalle.

eGlove Ski Gloves, X-Treme ja Sport

pojot

  • eGlove
  • Hinnat: Ski Glove 71,33 €, X-Treme 26,15 € ja Sport 26,15 €
  • eGloves etsii maahantuojaa tai jälleenmyyjiä Suomeen

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.





Bottom