Top

Eikö vanha Nokian puhelin synkronoi yhteystietoja Lionin ja iCloudin kanssa? Kokeile tätä

lauantai 17. maaliskuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Yhteystietojen synkronointi Nokian puhelimiin oli helppoa vielä Snow Leopardin kanssa, kun iSync-ohjelma oli osa käyttöjärjestelmää, eikä iCloud ollut käytössä. Viimeisimmästä Lion-käyttöjärjestelmästä iSync kuitenkin poistetiin ja iCloudin käyttööoton myötä yhteystiedot ovat vielä taivaallakin.

Mitä tehdä, jos eteen tulee tilanne, että Macissa ja iCloudissa olevat yhteystiedot on saatava siirrettyä Symbianilla toimivaan Nokian puhelimeen? Macmaa kokeili.

Macmaan lukija tiedusteli äskettäin keinoa synkronoida Macissa ja iCloudissa olevat yhteystiedot Nokian N8-puhelimeen, kun uudessa työpaikassa iPhonen käyttäminen ei ollut mahdollista. Vuosikausien aikana kerääntyneet yhteystiedot olivat iCloudin kautta Macin ja iPhonen muistissa, mutta käsipelillä ei useita satoja numeroita halunnut N8:aan siirtää. N8 ei ymmärtänyt mitään iCloudista, eikä se halunnut synkronoida tietoja Lionin kanssa. Mikä siis avuksi?

Ensimmäisenä tulee ottaa iCloudin yhteystietojen synkronointi pois päältä Macin asetuksista. Tämä siksi, että iCloud ei anna muiden synkronointiprosessien toimia kun yhteys pilveen on auki. Kun ruksi poistetaan yhteystietojen kohdalta Lion kysyy poistetaanko yhteystiedot vai jätetäänkö koneeseen paikallinen kopio. Valitse jätetään, jolloin ne eivät katoa mihinkään.

iSyncia ei toimiteta Lionin mukana, mutta sen voi huoletta kopioida esimerkiksi Snow Leopardin varmuuskopiosta tai toisesta koneesta. Ohjelmaa jaetaan myös verkossa (suora linkki zip-tiedostoon), josta sen voi kopioida itselleen. Asenna iSync, kuten normaalistikin tekisit.

Tämän jälkeen pitää tarkistaa, tarvitseeko oma puhelinmallisi vielä lisäosan iSynciin. Esimerkkinä käyttämämme N8 tarvitsee, joten se pitää ladata Nokian sivuilta ja asentaa ohjeiden mukaan.

Nyt iSyncin pitäisi toimia kuten ennenkin ja yhteystiedot kopioituvat N8:n muistiin normaalisti. Jos haluat iCloudin synkronoinnin uudelleen käyttöön vaikkapa iPadin takia, voi sen laittaa iSyncin sulkemisen jälkeen jälleen päälle asetuksista. Lion kysyy yhdistetäänkö paikalliset tiedot iCloudin tietojen kanssa, johon vastataan tietenkin kyllä.

Kun nokialaisen yhteystiedot haluaa päivittää uudelleen, pitää iCloud kytkeä siksi aikaa taas pois päältä. Tiedot kun eivät kulje siihen pilven kautta edelleenkään.

Kommentit

Yksi vastaus kirjoitukseen “Eikö vanha Nokian puhelin synkronoi yhteystietoja Lionin ja iCloudin kanssa? Kokeile tätä”

  1. marko jokela on syyskuu 4, 2012 23:23

    mites ical synkataa nokian sympian kalenteriin helpoiten??

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom