Top

Nyt Tiibet pistää macistit varpailleen

torstai 22. maaliskuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Tietoturvayhtiö Intego on havainnut uuden haittaohjelman, Tibet.A:n, joka hyödyntää samoja Javan reikiä kuin tunnettu Flashback-troijalainen. Tibet.A:n käyttämät haavoittuvuudet on korjattu ajantasalla olevista Maceista, mutta jos järjestelmäpäivityksiä ei ole tehty, on tie koneeseen vapaa.

Tibet.A muhii verkkosivuilla ja lataa pahaa-aavistamattoman vierailijan koneelle ensin Java-appletin. Jos kone ei ole ajantasalla, avaa se takaoven tarkoituksenaan kopioida käyttäjän tiedot, kuten salasanat, käyttäjänimet ja luottokorttinumerot. Nämä tiedot se lähettää hissukseen omalle palvelimelleen.

Tibet.A:ta on olemassa sekä Macille että Windowsille ja sitä jakavat sivustot haistavat kummalle käyttöjärjestelmälle ne haittaohjelmaa tarjoavat. Tibet.A asentuu täysin ilman käyttäjän toimenpiteitä, eikä sitä havaitse Macista juuri mitenkään muutoin kuin tarkkailemalla koneen ulosmenevää liikennettä.

Vaikka Tibet.A:ta jaetaan jo verkkosivuilla, pitää Intego sen uhkaa kuitenkin pienenä.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom