Top

Ruotsalaisyhtiö: näin helppoa on kaivaa iOS- ja Android-laitteen pääsykoodi

keskiviikko 28. maaliskuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

iPhonen nelinumeroinen pääsykoodi estää Matti Meikäläisen pääsemästä käsiksi sähköposteihin ja valokuviin, mutta poliisilla ja muilla viranomaisilla ei ole ongelmia ohittaa sitä. Ruotsalaisen Micro Systemsin julkaisemalla videolla näytetään, miten viranomaiset ja armeija pystyvät murtautumaan heidän ohjelmistonsa avulla iPhoneen hetkessä.

Micro Systems myy ohjelmistoja yli 60 maassa muun muassa poliisille, tiedustelupalveluille ja armeijalle tietojen kaivamiseksi mobiililaitteista. Videolla käytettävällä XRY-ohjelmistolla saa nopeasti selville iOS- tai Android-laitteen pääsykoodin, minkä jälkeen tietojen siirtäminen tietokoneelle on helppoa. Koska laite avataan oikeaa pääsykoodia käyttämällä, ovat kaikki sen sisältämät tiedot viesteistä aina gps-tietoihin ja näppäinpainalluksiin viranomaisten käytettävissä. Asiasta kertoo Forbes.

Katso video:

Kommentit

41 vastausta kirjoitukseen “Ruotsalaisyhtiö: näin helppoa on kaivaa iOS- ja Android-laitteen pääsykoodi”

 1. poikavoima on maaliskuu 28, 2012 10:18

  Wooaah! täytyy vain toivoa, että tuo ei päädy tavisten tai ainakaan rikollisten käsiin.

 2. Ville Turpeinen on maaliskuu 28, 2012 10:37

  Tietääkseni tämä haavoittuvuus toimii vain iPhone 4:ssä ja vanhemmissa, jossa tuosta revovery-modesta on löytynyt haavoittuvuus, jota Apple ei pysty korjaamaan.

  iPhone 4s:n , iPad 2:n ja uuden kolmannen iPadin käyttäjät ovat turvassa.

 3. Olen omena on maaliskuu 28, 2012 11:31

  Taas yksi syy lisää miksi ei iphonea yritys käytötöön, jos puhelimessa meinaa säilyttää jotain muutakin kun lomakuvia.

 4. hp on maaliskuu 28, 2012 12:05

  Ohjelma näyttää tepsivän myös Windows Phoneen eli ehkei kannata myöskään Nokia Lumia 800 käyttää yrityskäytössä:

  “XRY supports the forensic extraction of data from all the major smartphone operating systems on the market; Android, iPhone, Windows & Blackberry.”

  (http://www.msab.com/xry/smartphones)

 5. hp on maaliskuu 28, 2012 12:13

  Ja näyttääpä halvemmistakin Nokia-puhelimista saavan lukituskoodin selville: http://www.msab.com/posts/blog/security-code-recovery

  Yhteensä ohjelma toimii yli 6 600 puhelinmalliin: “XRY: version 6.2 now offers support for over 6,600 device profiles “

 6. Olen omena on maaliskuu 28, 2012 13:48

  hp, lol taas se mollus alkaa :D Nyt puhuttiin iPhonesta, miksi alat mollaamaan muitakin? Suositteliko joku tähän parannukseksi sitä Lumiaa??

 7. Apuser on maaliskuu 28, 2012 20:43

  Alkuperäisessä jutussa sanotaan, että koodi murretaan brute forcella, iPhonen tapauksessa nelinumeroinen pääsykoodi murtunee siis muutamassa minuutissa. Demossa käytettiin koodia 0000. Jos on huolissaan tietoturvasta, kannattaa käyttää oikeaa salasanaa: Asetukset -> Yleiset -> Pääsykoodi -> Numerokoodi pois päältä ja kirjoittaa vahva salasana. Yritys voi pakottaa Exchangen kautta minimipituuden ja vaatia myös kirjaimia.

  “Dicksinson acknowledges that users who set longer passcodes for devices can in fact make the devices far tougher to crack. “The more complex the password, the longer and harder it’s going to be to access the phone,” he says. “In some cases, it takes so long to brute force that it’s not worth doing it.”

 8. hp on maaliskuu 28, 2012 21:27

  Samalla ohjelmalla voi onkia tietoja myös Windows Phonesta ja yli 6 500 muusta puhelinmallista. Ne kaikki ovat ihan yhtä huonoja yrityskäyttöön. Ei siinä ole mitään puolueellista.

 9. Apuser on maaliskuu 28, 2012 22:27

  “Tietääkseni tämä haavoittuvuus toimii vain iPhone 4:ssä ja vanhemmissa, jossa tuosta revovery-modesta on löytynyt haavoittuvuus, jota Apple ei pysty korjaamaan.”

  Tärkein pointti jutussa on mielestäni se, että nelinumeroinen koodi ei ole missään nimessä vahva salasana, laitteesta riippumatta. Mediahan poimii jutusta otsikoihinsa vain iPhonen ja miten helposti se “murtuu”, vaikka totuus taas kerran on jotain ihan muuta.

 10. Olen omena on maaliskuu 28, 2012 22:36

  Appuser, en oikein ymmärrä kommenttiasia: “Mediahan poimii jutusta otsikoihinsa vain iPhonen ja miten helposti se “murtuu”, vaikka totuus taas kerran on jotain ihan muuta.”

  Mikähän tässä tämänkin uutisen otsikossa on pielessä? ja mikä on totuus? Tottuus on juuri se että iPhonen ja Android puhelimen suojaus murtuu helposti. Mikä menee pieleen?

 11. hp on maaliskuu 28, 2012 23:22

  Tarkennetaanpa tuota totuutta, että tällä hetkellä ohjelmistolla voidaan tutkia 6 600 eri puhelinmallia, mukaan lukien Blackberry ja Windows Phone -älypuhelimet ja tukku tavallisia puhelimia – ei vain iPhonet ja Androidit.

 12. Olen omena on maaliskuu 28, 2012 23:43

  hp, millä tavalla tuo kommenttisi muuttaa uutisen sanomaa tai “totuutta”? Käsittääkseni tämä koko sivustu koskee apple uutisia, miksi täällä siis uutisoida Blackberryn murtamisesta? En ymmärrä…

 13. Apuser on maaliskuu 29, 2012 0:18

  “Appuser, en oikein ymmärrä kommenttiasia:”

  Voi olla ettet ymmärrä, mutta se ei tule mitenkään yllätyksenä.

  Ilta-Sanomat ym. roskamedia otsikoivat tyyliin iPhone murtuu, vaikka oikeasti asia koskee mitä tahansa puhelinta. Jutussa jätetään kokonaan kertomatta, että kyllä brute forcella voi murtaa periaatteessa minkä tahansa laitteen suojakoodit, jos ne ovat heikkoja. En siis tarkoittanut pelkästään Macmaata.

  Uutisista olisi lukijoille vähän enemmän hyötyä, kun kerrottaisi koko totuus sellaisena kuin se on, eikä jätettäisi kertomatta oleellisia faktoja. Nythän juttuja pikaisesti lukemalla voi saada sellaisen kuvan, että muut kuin iPhone (tai Android) puhelimet olisivat turvallisia. Ymmärrän kyllä, että onhan se kiinnostavampi otsikko, kun siinä lukee iPhone. Mutta miksi ei vain käytettäisi yleisnimeä “älypuhelin”? Ja vielä hyödyllisempää olisi kertoa ihmisille, että käyttäkää vahvempia salasasanoja, JOS haluatte parempaa tietoturvaa. Asia, minkä jokainen jota asia kiinnostaa, tietää muutenkin. Tietoturva-aiheisissa uutisissa olisi hyvä aina kertoa miten voi suojautua, kuten alkuperäisessä jutussa tehdäänkin.

  Omassa kommentissasi “Taas yksi syy lisää miksi ei iphonea yritys käytötöön, jos puhelimessa meinaa säilyttää jotain muutakin kun lomakuvia.” osoitat jälleen kerran tietämättömyytesi koko asiasta, mutta silti on pakko vain tulla avautumaan aiheesta.

 14. Olen omena on maaliskuu 29, 2012 0:51

  Apuser, kommenttisi vain vahvistava (taas kerran) perus apple fanipoika asennettasi. Jos apple uutis sivustolla on uutinen että applen puhelin murtuu helposti, sinä riennät heti julistamaan että “murtuvat ne muutkin”. Eh, uutisen pointti oli se että iPhone murtuu helposti, miksi sekoittaa tähän uutiseen muita mnukaan? Siksi koska eihän iphone voi olla muita huonompi? :D Tämä on apple “uutis sivusto” ja täällä uutisoidaan applea koskevia asioita. Koko uutinen on täyttä faktaa, mikä tässä menee sinusta pieleen?

  Neljä merkkinen salasana on toki heikko mutta sekään ei murru perus pöytäkoneella sekunneissa. Tuo ohjlelma käyttää myös iphonen haavoittuvuuksia tietojen onkimiseen.

  Btw. hp, mainitsit että tuo hojelma tepsii myös Lumia 800:n olisiko tähän jotain lähdettä? Tuo linkkisi puhuu windowsista mutta ainakin minun Lumiassa pyörii Windows Phone 7.5.

 15. Sivusta seurannut... on maaliskuu 29, 2012 7:22

  Ette näköjään kaikki vielä ole oppineet ettei ton, olen omena pellen kanssa kannata alkaa vänkäämään, se on niin turhaa kun se ei ymmärrä yksinkertaisintakaan asiaa.
  Kyllä se on juuri niin kuin apuser sanoo tuossa 0:18 kommentissa.
  Otsikko, VIRANOMAISET SAA ÄLYPUHELIMET AUKI SEKUNNEISSA, esim.
  Miksiköhän se tulee tänne huutelemaan iPhonen huonoudesta!?
  Ei taida raukka olla tyytyväinen Lumiaansa!!!

 16. Apuser on maaliskuu 29, 2012 8:45

  Kyllä se on tullut jo selväksi kuka täällä on fanipoika. Alkuperäisen uutisen pointti ei nimenomaan ollut iPhone, vaan puhelimet yleensä. Vain esimerkkinä käytettiin suosittuja puhelimia. Miksi siis asioita pitäisi vääristellä mihinkään suuntaan?

  Tietokone-lehti voi näyttää esimerkkiä tavasta, millä asioista pitäisi kertoa: http://www.tietokone.fi/uutiset/nain_helppo_on_murtaa_puhelimen_pin_koodi

  Sinulle suosittelisin että harkitse vakavasti elämän hankkimista, tuo katkeruutesi ei enää ole tervettä. Varmasti joku hoito / lääkitys löytyisi sinullekin.

 17. Olen omena on maaliskuu 29, 2012 11:56

  Minusta se osoittaa aika vahvaa katkeruutta ja säälittävää muitten mustamaalaamista, kun täällä ensimmäiset kommentoijat oli syyttämässä uutista vääristellyksi jne. Uutinen ei ole mitenkään vääristynyt, siinä jopa mainitaan iPhonen lisäksi Android… On hyvin ymmärrettävää että apple uutis sivustolla lohkaistaan tuosta lähteen uutisesta vain applea koskettava osio sillä täällähän ei perinteisesti muita merkkeja edes vilkaista.

  Se että Micro Systems kertoo myyvänsä ohjelmistoa vain poliisille jne, ei nyt paljoa helpota. Konsepti murtamiseen on olemassa, mikä estää muita tekemästä vastaavia sovelluksia? Toisekseen vastaavia sovelluksia lienee olemssa jo muitakin.

  Taas tästä keskustelusta näkee sen kuinka fanipoika lauma on heti puolustamassa applea jos manitaan heikkous/haavoittuvuus applen laitteesta, “no mutta kun muutkin murtuu samanlailla…”. Ylipäätään mitä väliä miten muut laitteet toimii, eikö iphonen pitäisi olla se paras ja kaunein? :D

 18. Ei hyvää päivää... on maaliskuu 29, 2012 13:24

  Tuossa se nyt nähtiin, kun ei mene jakeluun niin ei mene!!!

 19. hp on maaliskuu 29, 2012 14:00

  - iPhonen kun laittaa veteen niin se menee rikki.

  – Meneväthän muutkin puhelimet siitä rikki.

  – NONIIN TUOSSA SE NYT NÄHDÄÄN! Hirveetä Applen puolustelua!! Taidat olla oikea fanipoika!!!

 20. Olen omena on maaliskuu 29, 2012 14:49

  Ottaa se näköjään koville myötää näitä iphonen ongelmia :D :D Onneksi en omista ko. puhlinta ;)

 21. hp on maaliskuu 29, 2012 15:57

  Sä puhut totuuksista. Sanot, että tämä on hyvä esimerkki ettei iPhone kelpaa yrityspuhelimeksi. Kun huomautetaan, että ohjelmalla voi onkia tietoja myös 6600 muusta puhelinmallista niin se on sun mielestä tarpeetonta Applen puolustamista.

  Ymmärsinkö oikein?

 22. Olen omena on maaliskuu 29, 2012 16:55

  hp, sinä ymmärrät asiat niinkuin itse haluat… no jokapauksessa jos luet tuon minun ensimmäisen kommenttini oikeasti kerran, mainitsin siinä että tässä on taas yksi syy lisää miksi ei iphonea yrityskäyttöön.

  Tämän jälkeen mainitsit että ohjelma tepsii myös Lumia 800:n jonka ilmeisesti keksit aivan omasta päästäsi perehtymättä asiaan (kuten yleensä), sillä ainakaan tähän mennessä et ole moiseen väittämään mitään luotettavaa lähdettä esitttänyt.

  Takerruin väittämiin että uutinen on vääristelty ja että asia ei oikesti näin ole. Tähän väliin Appuser:n loisvata kommentti “…vaikka totuus taas kerran on jotain ihan muuta.” Totuushan on juuri se mitä uutisessa esitettiin, iphone murtuu ko. softalla helposti. Se ilmeisesti ottaa fanipojalle niin koville että ei voi myötää totuutta…?

 23. Apuser on maaliskuu 29, 2012 17:22

  Kyllä hp olet asian ytimessä, on aika uskomaton jäärä tämä Olen Omena. Puhuu itsensä jatkuvasti pussiin noilla fanipoikakommenteilla, kun ei millään tajua olevansa itse se fanipoika, Lumia-fanipoika. Minulla ei ole mitän Nokiaa, Lumiaa tai Windows Phonea vastaan ja olen sen kyllä aikaisemminkin antanut ymmärtää. Mutta jos se yhdistelmä aiheuttaa noin pahoja mielenterveydellisiä ongelmia, täytyy pysyä kaukana. No epäilen että ikää on kaverilla aika vähän, tietoa ei ainakaan tunnu olevan oikeasta elämästä.

  “Takerruin väittämiin että uutinen on vääristelty ja että asia ei oikesti näin ole. Tähän väliin Appuser:n loisvata kommentti “…vaikka totuus taas kerran on jotain ihan muuta.” Totuushan on juuri se mitä uutisessa esitettiin, iphone murtuu ko. softalla helposti. Se ilmeisesti ottaa fanipojalle niin koville että ei voi myötää totuutta…?”

  Takerruit kyllä taas siihen samaan mihin aina ennenkin, iPhone ei mielestäsi sovi yrityskäyttöön ja kätevästi unohdat taas kerran esittää perusteluita ja verrata muihin. Jos esität tuollaisen väitteen, niin tottakai sinun pitäisi pystyä sanomaan mikä on sitten parempi vaihtoehto ja esittää sille perustelut. Muuten pysyt tuollaisena pellenä lopun elämääsi ja kukaan ei ota sinua vakavasti. Ja kyllä sekin on totuuden vääristelyä, jos jätetään kertomatta asioita. Sinullehan se toki kelpaa näin riisuttuna versiona, kunhan se tehdään mielestäsi oikealla tavalla. Väität, että en voi myöntää totuutta, mutta asiahan on juuri päinvastoin; Väitinkö muka että tämän kyseisen firman tuotteella ei voi murtaa iPhonen pääsykoodia? Halusin vain että kerrotaan koko totuus ja kerroin myös sen tosiasian että nelinumeroinen koodi ei ole tänä päivänä vahva salasana millään laitteella.

 24. Olen omena on maaliskuu 29, 2012 18:02

  Voi Appuser, onko se noin vaikeaa myötää että iphone murtuu hetkessä tuolla ohjelmalla :D Ensin väität että totuutta vääristellään ja että on poimittu vain otstikko jne jne. Nyt puhut itsesi täysin pussiin, kannattaisiko miettiä mitä on aikaisemmin sanonut, tai oikein lukea se uudelleen?

  Edellenkään et osoittanut sitä kohtaa missä sitä totuutta vääristellään? Uutisessahan myös tuotiin ilmi toinenkin mobiili alusta, eli nyt ei ollut kyse vain iphonesta. Ja vielä toistan saman mitä et ilmeisesti usko, uutisessa ei ollut mitään väärää, kaikki faktaa miten tuo sovellus toimii.

  Mieti ensin kun kirjoitat tänne, noita sanallisia oksennuksiasi on kyllä toisaalta viihdyttävä lukea :D

 25. hp on maaliskuu 29, 2012 19:13

  “XRY supports the forensic extraction of data from all the major smartphone operating systems on the market; Android, iPhone, Windows & Blackberry.” (http://www.msab.com/xry/smartphones)

  “XRY has been designed and developed to make that process a lot easier for you, with support for over 6,600 different mobile device profiles.” (http://www.msab.com/xry/what-is-xry)

  Tosin tuossa mobile devicella tarkoitetaankin mobiililaitteita eikä matkapuhelimia. Ohjelma tukee siis 6600 eri mobiililaitetta, ei pelkästään matkapuhelimia.

 26. Apuser on maaliskuu 29, 2012 21:10

  “Voi Appuser, onko se noin vaikeaa myötää että iphone murtuu hetkessä tuolla ohjelmalla Ensin väität että totuutta vääristellään ja että on poimittu vain otstikko jne jne. Nyt puhut itsesi täysin pussiin, kannattaisiko miettiä mitä on aikaisemmin sanonut, tai oikein lukea se uudelleen?”

  Hohhoijjaa, kyllä tuo Sivusta Seurannut oli oikeassa. No onneksi tuolta ylempää näkee, mitä olen aikaisemmin sanonut niin eipähän tarvitse enää kiusata trollia, se nolaa kyllä itse itsensä.

 27. Olen omena on maaliskuu 29, 2012 21:33

  Apuser, aivan, tuolta ylhäältä voi hyvin katsoa mitä olet kirjoitellut ja mitä et enää pysty myöntämään, mikä siinä uutisessa olikaan nyt väärin ;) Uskottavan ihmisen tapoihin kuuluu että pystyy myös myntämään virheensä mutta ilmeisesti sinä et kuulu tähnä ryhmään.

 28. Apuser on maaliskuu 29, 2012 22:15

  “Apuser, aivan, tuolta ylhäältä voi hyvin katsoa mitä olet kirjoitellut ja mitä et enää pysty myöntämään, mikä siinä uutisessa olikaan nyt väärin Uskottavan ihmisen tapoihin kuuluu että pystyy myös myntämään virheensä mutta ilmeisesti sinä et kuulu tähnä ryhmään.”

  Väität, että en pysty myöntämään että iPhonen suojakoodin pystyy murtamaan. Näytä sitten missä kohtaa näin sanoin! Itsellesihän tässä on vaikeaa myöntää, että kyseinen firma pystyy murtamaan minkä tahansa puhelimen: iPhone, Android, Windows, Blackberry…

  Ja kerroin kyllä tasan tarkkaan mikä niissä roskalehtien uutisissa oli mielestäni väärin oli, se kun JÄTETÄÄN ASIOITA KERTOMATTA. En ole väittänyt kerrottuja asioita valheiksi. Lue oikeasti mitä kirjoitin alunperin ja katso missä kohtaa aloit itse jänkäämään ja mistä. Että myönnä vain itse virheesi. Ja sitten voit taas kerran yrittää perustella alkuperäisen väitteesi “iPhone ei sovi yrityskäyttöön”.

 29. Olen omena on maaliskuu 29, 2012 23:48

  Appuser, ilmeisesti et scrollannut ihan tarpeeksi ylös asti. Jos jaksat vielä vähän ylemmäs selata, näät koemmenttisi “… vaikka totuus taas kerran on jotain ihan muuta.” Kerrotko nyt missä se totuus sitten on, jos ei kerran tuossa uutisessa? :D

  Ja mitä tulee kommenttiini iphonen sopimattomuudesta yrityskäyttöön, näistä syistä johtuen, kun iphone murtuu näin helposti, eikä operaatioon tarvitse edes vanhemmilla malleilla “turvautua” burute forceen, ei ko. puhelin sovellu yrityskäyttöön. Monissa yrityksissä kaskun arvostetaan suuresti sitä että liike salaisuudet eivät valu muille. En ehdottanut mitään muuta puhelinta tilalle, en ole tutustunut asiaan riittävästi jotta voisin antaa aukottoman vastauksen, sen voin sanoa että näistäkin syistä johtuen yritys käyttöön valittava puhelin ei ole iphone. Miten tämä asia edes liittyy tähän, uutinen koski iphonen (ja androidin) heikkoa tietoturvaa. Pysytään siis aiheessa? Voisitko sinä sitten vuorostasi vaikka ehdottaa minkä leasing auton otan seuraavaksi nyt kun olisi keväällä taas aika vaihtaa?

 30. hp on maaliskuu 30, 2012 15:15

  Totuus on ymmärtääkseni, että tuo ohjelma tukee iPhonen ja Androidin lisäksi myös Windows Phonea ja Blackberryä.

 31. Olen omena on maaliskuu 30, 2012 17:31

  Hp, voisitko nyt antaa tuohon lausuntoosi, lähinnä kiinnostaisi Windows phone tuki, jonkun linkin (lähteen), muuten tuo tekstisi jää taas vain omaksi mielipiteeksesi.

 32. Apuser on maaliskuu 30, 2012 18:42

  “Kerrotko nyt missä se totuus sitten on, jos ei kerran tuossa uutisessa?”

  Kerrottuhan se on jo moneen kertaan. Lue. Lue vaikka se ensimmäinen kommenttini ensin.

  “Ja mitä tulee kommenttiini iphonen sopimattomuudesta yrityskäyttöön, näistä syistä johtuen, kun iphone murtuu näin helposti, eikä operaatioon tarvitse edes vanhemmilla malleilla “turvautua” burute forceen, ei ko. puhelin sovellu yrityskäyttöön. Monissa yrityksissä kaskun arvostetaan suuresti sitä että liike salaisuudet eivät valu muille.”

  Oliko niin vaikeata vähän perustella? No miksi sitten niin monet yritykset (ja valtiot, viimeisimpänä Australia) luottavat iOS:n tietoturvaan? Siksi kun parempiakaan vaihtoehtoja ei ole. Älypuhelimet ovat aina riski, siinä missä varomattomat käyttäjät aina ovat. Sitähän olen kokoajan täälläkin korostanut, että heikot salasanat ovat riski kaikissa laitteissa. En ole väittänyt mitään merkkiä turvallisemmaksi kuin toista. Sanoit, että vanhemmilla malleilla ei tarvitse turvautua brute forceen, kerrottiin missä? Oletko itse kokeillut?

  Olen kohta 13 vuoden ajan työssäni tietoturva-asioita seurannut ja olen jatkuvasti tekemisissä monen eri merkkisten laitteiden kanssa, siksi voi välillä vähän mennä hermot väitteidesi kanssa… Tällä hetkellä iOS on tietoturvassa erittäin hyvällä tasolla, pahin kilpakumppani Android on huomattavasti huonommalla. Windows Phone on olemattoman markkinaosuutensa takia vielä kysymysmerkki, mutta olettaisin sen tulevaisuudessa pesevän Androidin myös helposti, ellei Androidiin tehdä suuria muutoksia. Windows Phonea ja iPhonea voi ihan turvallisin mielin suositella yrityskäyttöön molempia ja Androidiin on saatavilla kolmansien osapuolien tietoturvasovelluksia, vaikkapa F-Securelta. Enemmän se on tarpeista ja mieltymyksistä kiinni. Monessa yrityksessä käytetään sujuvasti kaikkia, eikä tietoturva-ongelmia ole, kun asioista huolehditaan.

  Tuo mitä HP sanoi, on ainakin tuon kyseisen ruotsalaisfirman sivuilla sanottu.

 33. Apuser on maaliskuu 30, 2012 18:53

  Niin ja ota vielä Omena huomioon, että tätä uutisen järjestelmää myydään vain viranomaisille.

 34. Olen omena on maaliskuu 30, 2012 19:31

  Apuser, et ilmeisesti kovin laajasti mobiili tietoturva asioita seuraa sillä maailmanlaajuisesti nimenomaan yrityksissä (jollei suurin) mobiili alusta on Blackberry. Kannattaa tutustua ihan noin sivustyksen kannalta, nytkun niitä alkaa suomestakin saada. Kun kerran nyt sitä iphonea hehkutat niin perustele nyt edes vähän miksi se on hyvä. Entä mikä siinä androidissa sitten on niin huonoa? Noin ylipäätään kovin vaikea ottaa vakavasti tuollaisia väitteitä ilman mitään lähdettä tms.

  Ja luin ensimmäisen kommenttisi vielä, en vieläkään tiedä missä se tatuus menee. Tarkennatko kun se ei mielestäsi ole tuossa uutisessa?

  Ja ainakaan minä en löydä tuolta ruotsalaisen firman sivulta mitään, missä kerrotaan että heidän sovelluksella voi murtaa myös Windows Phone 7.5:n suoja koodin. Windowssista siellä puhutaan mutta tällä on totuttu tarkoitta desktop käyttöjärjestelmää.

 35. Apuser on maaliskuu 30, 2012 20:30

  Omena: En puhunut siitä, mikä on suurin, eikä minulla ole mitään kokemusta Blackberrystä. Tiedän kyllä että sitä pidetään turvallisena. Suomessa sen myynti on vasta alkanut, kuten tiedät ja menestyksestä ei ole takeita, alamäki maailmalla on kova myös yrityksissä.

  Siitä, mikä mielestäni on vääristelyä, ei kannattane sanoa sinulle enää ties monettako kertaa kun et osaa scrollata ylöspäin. Kirjoitin asian vieläpä isolla.

  Ja mielestäni en ole hehkuttanut iPhonea, ainoastaan sanonut sen olevan Androidia turvallisempi. Androidin tietoturvaongelmat ovat kyllä yleisessä tiedossa, löydät lähteitä itsekin. Siksi tietoturvayhtiöt tekevät Androidille tuotteita, lue vaikka uusimmasta Tietokone-lehdestä vertailu. iOS:lle on tulossa F-Securelta selauksen suojaus huijaussivuista varoittamaan, muulle ei ole tarvetta. Windows Phone 7.x ja tulevat versiot nähdään tulevaisuudessa, mikäli markkinaosuutta alkaa tulla ja toivottavasti tulee, että kilpailu pysyy kovana.

  Sinulle on täysin turhaa selittää yhtään mitään, kun et halua ymmärtää mitä sinulle sanotaan. Enkä ole ainoa joka on sitä mieltä. Tässä voi olla hyvä syy kun joskus mietit, miksi sinulla ei ole kavereita. Jos vertaa iOS:ää muihin, alat fanipojittelemaan. Ei voi vetää muuta johtopäätöstä, kuin että olet itse sairaalloinen fanipoika.

  Ja käytä googlea jos haluat lähteitä. Australia hyväksyi iOS:n salaisten tietojen käsittelyyn oli tämän päivän uutisia.

  Ja kyllä, siellä puhutaan nimenomaan mobiililaitteista, mobiili Windowsista. Et vain halua nähdä sitä.

 36. Olen omena on maaliskuu 30, 2012 21:39

  Apuser, jos ymmärtäisit tietoturvasta edes jotain, ymmärtäisit myös sen että esimerkiksi tuolla F-securen tulevalla iphone turva sovelluksella ei ole mitään käyttöä tätä ohjelmaa vastaan. Tässä nyt ollaan livettyä koko tietoturvan perus ajatuksesta, eli puhelin pitää saada lukittua niin että siihen ei pääse kukaan käsiksi.

  Tämä koko keskustelu lähti siitä kun mollasit uutista vääristyneeksi ja väitit että totuus on jossain muualla. Edelleenkään et ole sanonut missä se totuus on, joten kaikki tähän mennessä kirjoittamasi on täysin turhaa. Kannattaisiko vaikka hankkia parempaa tekemistä ja lopettaa tänne päättömästi kirjoittelu?

  Ja mitä tulee tuohon XRY:n tuettuihin laitteisiin, jos olisit edes hieman perehtynyt muihin kuin applen laitteisiin tietäisit että näitä “mobiileja windowseja” on karkeasti kahta eri sorttia, uutta ja vanhaa, Windows mobile ja Windows phone. Kyseessä kovin erilaiset käyttöjärjestelmät. Micro Systems puhuu kovin epämääräisesti näistä joten ainakaan minä en pysty sanomaan mikä on tuettuna ja mikä ei, sinulla on ilmeisesti parempaa tietoa (niinkuin aina, jota et kuitenkaan pysty toteen näyttämään).

 37. Apuser on maaliskuu 30, 2012 22:31

  “Apuser, jos ymmärtäisit tietoturvasta edes jotain, ymmärtäisit myös sen että esimerkiksi tuolla F-securen tulevalla iphone turva sovelluksella ei ole mitään käyttöä tätä ohjelmaa vastaan. Tässä nyt ollaan livettyä koko tietoturvan perus ajatuksesta, eli puhelin pitää saada lukittua niin että siihen ei pääse kukaan käsiksi.”

  Niinpä, kuten sanoin F-Securelta on tulossa selauksen suojaus koska MUULLE EI OLE TARVETTA. Miten tuonkin voi j*malauta ymmärtää väärin… Kyseinen yhtiö on kyllä asiaa miettinyt hieman suuremmalla asiantuntemuksella kuin sinä. Muut tarpeelliset toiminnot ovat iOS:ssa sisäänrakennettu (etälukitus, -tyhjennys, -paikannus, Exchange salasanakäytännöt ja haittaohjelmien suodatus (App Store)).

  “Tämä koko keskustelu lähti siitä kun mollasit uutista vääristyneeksi ja väitit että totuus on jossain muualla. Edelleenkään et ole sanonut missä se totuus on, joten kaikki tähän mennessä kirjoittamasi on täysin turhaa. ”

  Lue. Kerroin sen jo monta kertaa, enkä puhunut Macmaasta vaan mediasta yleensä. Kaikki eivät toki siihen mainitsemaani asiaan sorru.

  “Ja mitä tulee tuohon XRY:n tuettuihin laitteisiin, jos olisit edes hieman perehtynyt muihin kuin applen laitteisiin tietäisit että näitä “mobiileja windowseja” on karkeasti kahta eri sorttia, uutta ja vanhaa, Windows mobile ja Windows phone. Kyseessä kovin erilaiset käyttöjärjestelmät. Micro Systems puhuu kovin epämääräisesti näistä joten ainakaan minä en pysty sanomaan mikä on tuettuna ja mikä ei, sinulla on ilmeisesti parempaa tietoa (niinkuin aina, jota et kuitenkaan pysty toteen näyttämään).”

  “XRY supports the forensic extraction of data from all the major smartphone operating systems on the market; Android, iPhone, Windows & Blackberry.”

  Eiväthän ne tarkemmin erittele tuossa mainoksessa, mutta kyllä noissa PDF:ssä sanotaan “Windows Mobile and Phone”. Windows Phone on vielä markkinaosuudeltaan olematon, joten se tuskin kenenkään prioriteetti nro 1 on vielä. Sanoinhan jo aikaisemmin että tulevaisuus näyttää todella mistä sen tietoturva on tehty, joten kaikki mielipiteet tässä vaiheessa ovat vain arvailua, sinun myös.

  Mutta pelkäätkö ihan tosissasi noin paljon että Windows Phonestakin voi kaivaa tiedot esiin? Voin vakuuttaa että varmasti voi. Sellaista laitetta ei ole olemassa että ei voi _jos salasana on heikko_, se on aika perusasia, yleissivistystä nääs. Ei onnistu murto XYR:llä iPhonestakaan jos salasana on vaikka *-87re4!-TROLLIKAKKA, sen myöntää Micro Systemationin toimitusjohtajakin jo aiemmin lainaamassani tekstissä. Käytät aika valtavasti aikaasi Windows Phonen puolustamiseen, jota minä en ole edes kertaakaan vähätellyt. Eikö tuossa aika paha fanipoikuus jo käy ilmi?

  “Kannattaisiko vaikka hankkia parempaa tekemistä ja lopettaa tänne päättömästi kirjoittelu?”

  Niin no tuota kannattaa oikeasti sinun miettiä… Vaikka kyllähän tässä trollikakassa jumittamisessa menee liikaa omaakin aikaa, se on myönnettävä.

 38. hp on maaliskuu 30, 2012 23:30

  Apuserille erityispisteet sietämisestä. Paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Jatka samaan malliin, mutta erään mielipiteet kannattanee kerta kaikkiaan jättää omaan arvoonsa.

 39. Olen omena on maaliskuu 31, 2012 12:53

  Apuser, sinulla alkaa ilmeisesti argumentit loppua sillä kielenkäyttö menee jo vähän kyseenalaiseksi?

  Alkaa tuo sinun tieoturva “asiantuntemus” rapista aika lailla. Ensinnäkin en oikein ymmärrä miksi tuot keskusteluun f-securen turva ratkaisun sillä sille ei ole tätä uutisessa mainittua ohjelmaa vataan mitään apua? Pysytäänkö aiheessa?

  Heikot salasanat tottakai murtuu helposti brute forcella, mutta jos olisit perehtynyt taas vähän asiaan tietäisit että XRY käyttää iphonen tapauksessa (poislukien 4s) myös hyväkseen recovery mode haavoittuvuutta, jolloin salasanan pituudesta/monimutkaisuudesta ei ole mitään apua.

  Mitä tulee tuohon minun windows phone kommentteihinni, kaikki lähti siitä kun hp mainitsi tuolla alussa että ohjelma tepsii myös Lumia 800:n. Tämäkin “fakta” oli taas perinteiseen fanipoika mollaus tyyliin vedetty täysin hatusta. Sillä edelleenkään en ole nähnyt yhtään lähdettä missä Micro Systems kertoo että suojakoodin voi murtaa myös Windows Phonesta. On toki selvää että mikä tahansa laite murtuu jos kätettävissä on tarpeeksi aikaa ja osaamista, mutta se ei nyt ollut tässä se pointti. Vaan se mitä tuolla sovelluksella voi nyt tehdä.

  Ps. et näköjään vieläkään kykene osoittamaan missä se totuus viilettää. Sovitaanko että kirjoitat tänne seuraavan kerran vasta sitten kun olet keksinyt missä se totuus on? ;)

 40. hp on maaliskuu 31, 2012 17:39

  Totuus on, että tuo ohjelma tukee sekä Windowsia, Androidia, Blackberryä ja iPhonea. Ei pelkästään iPhonea ja Blackberryä.

 41. Olen omena on maaliskuu 31, 2012 19:27

  Hyvä hp!

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom