Top

Kokeilussa Apple TV (3. gen)

perjantai 13. huhtikuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Applen harrastuksenaan pitämä Apple TV on uudistunut, mutta ulkoisesti ja ohjelmistoltaan kolmannen sukupolven laite ei juuri eroa vanhasta.  Ainoa erottava tekijä on asia nimeltään 1080p. Vaivaton elokuvavuokraus ja monikäyttöinen AirPlay-tekniikka tekevät Apple TV:stä kuitenkin houkuttelevan portinvartijan.

Macmaa paahtoi popcornia ja istuutui Apple TV:n eteen.

Uusi Apple TV on lähes samanlainen kuin edellisen sukupolven laite, mutta (vanhempaankin Apple TV:seen saatavan) ohjelmistopäivityksen myötä päävalikko on muuttunut ikonipohjaiseksi ja muistuttaa iPhonen ja iPadin käyttöliittymää. Tarjolla ovat elokuvat, tietokoneet, asetukset, trailerit, MLB, WSJ Live, YouTube, Vimeo, podcastit, radiokanavat, Kuvavirta, MobileMe ja Flickr. Näiden päävalikoiden sisällä asiat ovat kuten ennenkin ja tottuneet käyttäjät ovat kuin kotonaan.

Uudessa ohjelmistossa on tervetullut mahdollisuus määritellä halutaanko vuokrattavan sisällön olevan ensisijaisesti normaalitarkkuista (SD), 720p:tä tai 1080p:tä. Jos verkkoyhteys tuntuu olevan todella hidas, kannattanee tiputtaa 1080p pois. Uutta on myös se, että asetuksista voi uudelleenkäynnistää Apple TV:n kokonaan. Aikaisemmin laitteen sai nollattua vain vetämällä pistokkeen seinästä.

Vuokraamo omassa televisiossa

Elokuvista löytyvät tietenkin iTunes Storesta vuokrattavissa olevat elokuvat, joita voi selailla erilaisten listojen, kuten suosituimpien elokuvien, uusien julkaisujen ja viimeksi valikoimaan lisättyjen kautta. Myös erilaiset kategoriat, kuten lapset ja perheet, toiminta ja seikkailu sekä komedia auttavat omaan makuun sopivien elokuvien etsinnässä. Leffan valintaa helpottaa esikatselu, jolloin siitä näytetään traileri tai pieni pätkä. Tämän lisäksi voi myös katsoa tietoa tekijöistä ja näyttelijöistä. Jos aika ei ole sopiva leffan katsomiseen nyt, voi elokuvan lisätä toivelistalle, josta sen voi helposti poimia myöhemmin katseltavaksi.

iTunes Storen kautta vuokrattavat elokuvat ovat hinnaltaan kohtuullisen kilpailukykyisiä kivijalka- ja nettivuokraamoiden hintojen kanssa. Esimerkiksi R-kioskeilla vuokraaminen maksaa 4,50 euroa vuorokausi. Makuunissa uutuudet ja Blu-ray-levyt maksavat 6 euroa, muut 3 euroa. Elisa Viihde -palvelussa vuokrahinnat vaihtelevat 2,50 – 6 euron välillä. Kahdessa ruotsalaispalvelussa Voddlerissa ja Headwebissä leffat maksavat 3,70 ja 3,99 euroa. Apple TV:n kautta leffat maksavat pääasiassa 2,99, 3,99 ja 4,99 euroa. Kalleimpia ovat tietysti uutuudet sekä uudella täydellä HD-laadulla eli 1080p-tarkkuudella tarjottavat elokuvat.

Apple TV:n päävalikko muistuttaa iPhonea ja iPadia

1080p-tarkkuus on uuden Apple TV:n keskeinen myyntiargumentti. Teräväpiirron mahdollistaa yksiytiminen A5-prosessori, jossa on aikaisempaa A4:ää enemmän puhtia leffojen pyörittämiseen. Ainoa syy vaihtaa uuteen laitteeseen onkin täysi teräväpiirtotarkkuus – jos sen kokee olennaiseksi. Macmaan testaajien mielestä 1080p ja 720p -tarkkuuksissa ei ole Apple TV:ssä silmämääräisesti arvioituna sellaista eroa, että uutuuden perässä pitäisi heti juosta kauppaan. Kuva on kirkas ja terävä, mutta ei 720p-tarkkuudessakaan ole valitettavaa, vaikka pakkausartifakteja saattaa joissain tapauksissa olla enemmän näkyvillä. Filmifriikit voivat tietysti olla eri mieltä.

Macmaa kokeili uutta Apple TV:tä 20 megan kaapelimodeemilla ja ainakaan sen kanssa 1080p ei tunnu hidastavan Apple TV:llä vuokraamista. Kun päätös filmin vuokraamisesta oli tehty, kesti vain muutamasta kymmeneen sekuntiin, että filmiä oli saatu puskuroitua tarpeeksi ja se oli valmis katseltavaksi. Erittäin nopeaa siis.

Täysin 1080p:stä ei pääse nauttimaan, sillä ainakin tässä vaiheessa vain kohtuullisen pieni osa elokuvista on 1080p-formaatissa ja nämä ovat lähes poikkeuksetta uutuuselokuvia. Suurin osa tarjonnasta on edelleen 720p:tä.

Vaivaton, mutta puutteellinen

Apple TV on elokuvavuokraamona erittäin vaivaton ja helppokäyttöinen. Kaikki hoituu television kautta omalta sohvalta mukana tulevalla kaukosäätimellä. Kivijalkavuokraamoon pitää erikseen lähteä ja levyt pitää muistaa palauttaa tiettyyn aikaan mennessä. Monet nettivuokraamot taas vaativat pitkäaikaisen tilaussopimuksen (kuten Elisa Viihde), toimivat vain selaimessa ja vaativat monien karsastamia laajennuksia ja lisäohjelmia (Flash, Silverlight) tai eivät edes toimi Macissa. Puhumattakaan maksuliikenteen hoitamisesta. Apple TV:ssä vuokraaminen onnistuu nappia painamalla, kunhan laitteeseen on liitetty oma iTunes-tili. Lataamisen jälkeen elokuvanautinnon aloittamiseen on aikaa 30 päivää ja kun katselu on aloitettu, siitä voi nauttia 24 tunnin ajan.

Suomenkielisiä elokuviakin on, mutta erittäin vähän

iTunesin leffavuokraamo on ehtinyt olla Suomessa viime syyskuusta ja vihdoinkin siellä alkaa olla myös suomeksi tekstitettyjä ja dubattuja elokuvia. Asian voi tarkistaa elokuvan tiedoista kohdista ääni ja tekstitys. Jos Dolby 5.1 -äänen perässä lukee suomi on elokuva dubattu. Suomi pitää lukea myös tekstitystiedoissa, muutoin elokuva on aina kauttaaltaan englanniksi.

Harmillista on, että esimerkiksi osa lastenelokuvista on vain myynnissä (tietokoneen kautta) suomeksi dubattuna, ei lainkaan vuokralla. Kannattaa huomata, että elokuvien tarjonta vaihtelee muutenkin käytetystä laitteesta riippuen. Esimerkiksi tietokoneen iTunesista ei saa kaikkia elokuvia teräväpiirtona, mutta Apple TV:stä ja iPadista saa. Eroja on myös toisinpäin. Suuri puute iTunesin elokuvavuokraamossa on myös kotimaisten elokuvien täydellinen puuttuminen. Esimerkiksi ruotsalaisessa nettivuokraamossa Headwebissä pääsee nauttimaan suomalaisista uutuuksista, kuten Syvälle salatusta ja Vares – kaidan tien kulkijasta.

Ei vain elokuvavuokraamo

Apple TV on paljon muutakin kuin elokuvavuokraamo. Se on itse asiassa portti, jonka kautta erilainen mediasisältö on helppo näyttää televisioruudulla, jos käytössä on muitakin Applen laitteita. Kun kotiverkossa olevan tietokoneen iTunesille ja Apple TV:lle syöttää saman kotijaon tunnuksen, on tietokoneella oleva mediasisältö Apple TV:n käytettävissä ilman minkäänlaisia asetuksia. Niin valokuvat, videot, musiikki kuin podcastitkin ovat kuunneltavissa ja katseltavissa kotisohvalta kaukosäätimellä ohjaamalla. Toki tietokoneen pitää olla päällä. Jos valokuvaa iPhonella tai iPadilla ja käytössä on ilmaisen iCloud-palvelun Kuvavirta, näkyvät sen kautta jaossa olevat kuvat myös Apple TV:ssä.

Nämä ovat kivoja lisäominaisuuksia, mutta todellisen voimansa Apple TV näyttää AirPlayn hyödyntämisellä – kuten edeltäjänsäkin. Applen teknologia kuvan ja äänen langattomaan tiedonsiirtoon nostaa pienen mustan laatikon tarpeellisuuden uusiin asteisiin. Monet käyttivät aikaisemmin langattomaan musiikin kuunteluun Airport Expressiä, mutta Apple TV on vain hieman kalliimman hintansa puolesta järkevämpi valinta jos kotiverkko on jo olemassa. iPhonesta, iPod touchista ja iPadista voi siirtää ääntä ja kuvaa langattomasti televisioruudulle ilman minkäänlaista asetusten sekamelskaa.

Langattomien yhteyksien lisäksi Apple TV:ssä on HDMI, optinen audio ja ethernet-liitäntä

Esimerkiksi elokuvat, videot, podcastit, valokuvat ja lähes minkä tahansa muunkin materiaalin saa langattomasti tv-ruudulle AirPlaylla. Mainioksi ominaisuuden tekee se, että esimerkiksi kun televisio-ohjelman katselu on aloitettu bussissa iPadilla ja kotimaisella TVkaista-ohjelmalla, voi ohjelman heittää tv-ruudulle kotiin päästyä ja jatkaa siitä mihin jäi. iPadin ruudun voi tämän jälkeen vain sulkea ja ohjata toistoa Apple TV:n kaukosäätimellä. AirPlay tekee Apple TV:stä ja iLaitteesta myös eräänlaisen pelikonsolin. Yhteensopivat pelit, kuten Real Racing 2 HD ja Modern Combat 3, osaavat AirPlaylla siirtää pelitapahtumat televisioruudulle, jolloin iPhone tai iPad toimii peliohjaimena. Eikä siinäkään vielä kaikki. iOS:ään sisäänrakennettu AirPlay-peilaus siirtää iPhonen ja iPadin kotiruudun sellaisenaan televisioon. Näin surffailu, sähköpostin lukeminen tai mikä tahansa toiminta näkyy suurella ruudulla.

AirPlay toimii sekä uudessa että vanhassa Apple TV:ssä 720p-tarkkuudella, joten täyttä teräväpiirtoa ei saa langattomasti edes uuteen laatikkoon panostamalla. 1080p:tä saa iPadista ulos vain käyttämällä hdmi-johtoa ja sovitinta.

Monet eivät välttämättä ymmärrä, miten mainiosta ominaisuudesta oikeastaan on kyse. AirPlaysta saattaa tulevaisuudessa tulla Apple TV:ssä jopa suurempi kuin itse elokuvavuokrauksesta, varsinkin kun kesällä julkaistava Mountain Lion -käyttöjärjestelmä tukee Macin ruudunkin siirtämistä langattomasti televisioon.

Muu verkkosisältö

Jo mainittujen elokuvien, kotijaon, Kuvavirran ja AirPlayn lisäksi Apple TV:ssä on myös muutamia muita ominaisuuksia. Näitä ovat trailerit, MLB, WSJ Live, Youtube, Vimeo, podcastit, radiokanavat ja Flickr.

Trailereista on erinomaisen mukavaa katsoa mainoksia tulevista elokuvista isolla televisioruudulla näppärästi kauko-ohjaimella käytettynä. Trailerien katsomisesta tulee aivan erilaista hupia, kuin tietokoneen edessä roikkuessa. WSJ Live tarjoaa ajankohtaisohjelmia politiikasta ja taloudesta ja myös tiettynä kellonaikoina suoria lähetyksiä, joissa toimittajat keskustelevat päivän polttavista aiheista. Tämä toimii myös suomalaisessa Apple TV:ssä ilmaiseksi.

Tutut YouTube ja Vimeo tarjoavat verkkovideot suoraan television ruudulle näppärässä muodossa. Hakeminen helpottuu, kun käyttää iLaitetta ja Applen Remote-ohjelmaa, jolloin hakusanat voi kirjoittaa näppäimistöltä. Apple TV:ssä on vielä myös mahdollisuus katsella kesäkuussa suljettavan MobileMen kuvia, mikäli tuon maksullisen palvelun on itselleen aikanaan ottanut.

Musiikin ja puheradion kuuntelemiseen on Apple TV:ssä kaksikin mahdollisuutta. iTunesin podcastit suoratoistetaan Apple TV:seen, kuten myös radiopainikkeen alta löytyvät nettiradiokanavat. Sisältöä voi hakea erilaisten listausten ja kategorioiden avulla. Podcasteista löytyvät esimerkiksi Ylen ja monen suomalaisen radioaseman podcastit, jos ohjelmat ovat menneet lähetysaikana ohi.

Baseball on amerikkalaisille tärkeä laji ja siksipä MLB eli Major League Baseball löytyy myös omana kohtanaan Apple TV:n kotivalikosta. Palvelu maksaa 19,99 euroa kuussa, mutta lyhyitä otteluyhteenvetoja on tarjolla myös ilmaiseksi.

Yhteenveto

Uudessa Apple TV:ssä ole paljoa uutta, mutta se ei tee laitteesta vähemmän haluttavaa, koska hintakaan ei ole pompannut. Kolmannen sukupolven Apple TV tarjoaa uuden prosessorinsa voimin täyden teräväpiirtolaadun 1080p-kuvaa, mutta muutoin asiat ovat ennallaan.

Panostamalla vähän päälle sata euroa saa televisioonsa mainion portin, jonka kautta kotisohvalle tulvivat elokuvat, nettivideot, valokuvat, musiikki ja iOS-laitteiden sisältö.

Apple TV (3. gen)

pojot

Kommentit

23 vastausta kirjoitukseen “Kokeilussa Apple TV (3. gen)”

 1. Jani Kärkkäinen on huhtikuu 13, 2012 11:54

  Itse ainakin petyin kovasti Apple TV:n käyttöön. AirPlay ei toiminut yhtään niin hyvin kuin olin uskonut. Ensinäkin kuvan saaminen iPadista televisoon oli usein työn ja tuskan takana ja vaati välillä Apple TV:n uudelleen käynnistämisen kokonaan. Kuvasuhde on myös ikävä laajakuvaruudulla. Isoja mustia palkkeja oli jokapuolella. Palautinkin omani kauppaan. Ehkä iTV tai mikä se tulee olemaankaan tuo uusia kiinnostavia tuulahduksia Applen TV rintamalle.

 2. Jarkko on huhtikuu 13, 2012 12:53

  …ompa hassua. Minä kun kiikutin 3G AppleTV kotiin, laitoin HDMI, optisen audion ja RJ45 kiinni + lopuksi virrat päälle ja kokeilin niin iTunesin AirPlay (musiikki) pelasi saman tein, samoin iPad(1G)+iPad2+iPhone3GS+iPhone4 kanssa kokeiltu AirPlay (TVKaista+valokuvat+musiikki) ennenkuin ehti kissaa sanomaan.

  TV on 7sarjan Samsung 40″ LED ja se osasi kuvasuhteet muuttaa automatic, ainoa oli HK:n vahvistimen kanssa kun piti säätää oikea opt. tulo CD sourcen taakse jossa mulla nyt tuo AppleTV on.

  Tukiasemana TimeCapsule eikä ällitällin/telewellin rieska, jossa RJ45 kiinni ja kaikki pelaa hienosti!!! Vuorileijonaa odotellessa että saan vielä iMac:n AirPlay:llä kiinni tuohon olohuoneen pieneen telkaan =P

 3. Jani Kärkkäinen on huhtikuu 13, 2012 12:58

  Macmaa: langattomasti. Totesin vain yksinkertaisesti että en jaksa leikkiä Apple TV:n kanssa kun kaikki on helposti saatavilla koneelta televisioon ilman kuvasuhteiden muuttamisia. Pari hiiren klikkausta niin kuva on TV ruudulla.

 4. Anna Liippari on huhtikuu 13, 2012 18:32

  Anteeksi tämä tyhmähkö kysymys, mutta pystyykö tuolla katselemaan “normaaleja” tv kanavia, esim TV1, MTV, SUB jne?
  Eli voiko tuolla korvata tavallisen telkkarin, jos käytössä on tietokoneen näyttö?

 5. JuhaN on huhtikuu 13, 2012 20:23

  Minkälaisia kokemuksia 3. sukupolven AppleTV:n käyttäjillä on valokuvien katselusta uudella mallilla? Kotosalla on pari kakkosmallia ja ainoa johon kaipaisin täyttä full-HD tarkkuutta tällä hetkellä on valokuvaesitykset.

  =)juha

 6. Olen omena on huhtikuu 13, 2012 22:07

  Edelliselle kommentoijalle, niin tämähän ei ole mikään digiboxin tai tv-virittimen korvike sillä ko. laatikosta ei löydy tv-viritintä. Sillä ei siis näy mainitsemasi kanavat.

  AppleTV on pelkkä media toistin joten sinällään tuo “TV” sana on harhaanjohtava.

 7. Marko Keinänen on huhtikuu 19, 2012 12:45

  Toimiiko laitteen YouTube-sovellus myös HD-resoluutiolla (jos siis Youtubessa 720p/1080p)?

  Monissa laitteissa, esim. TV:iden omissa sovelluksissa resoluutio skaalautuu todella heikkotasoiseksi pikselimössöksi.

 8. Surkea on lokakuu 24, 2012 20:03

  Ite petyin kovasti tähän laitteeseen. Apple Airilta kun siirrän kuvaa Apple TV:n avulla telkkariin, niin 5-15 minuuttia toimii ja sitten yhteys katkeaa ja Apple TV pitää käynnistää uudelleen. Ihan surkee laite, eikä millään muotoa 109 euron arvoinen. Kaukosäädinkin on tosi epämukava ja virhenapautuksia tulee usein. En suosittele!

 9. s-2 on lokakuu 24, 2012 23:20

  Sulla on joku vialla. Täällä MBP toimii ihan hyvin. Ja miten ihmeessä tolla kaukiksella, jossa on kolme isoa nappia ja nelisuuntanappi tekee virhepainalluksia :)

 10. POB on marraskuu 14, 2012 14:46

  Laite toimii aika kivasti ja vuokraaminen on tosiaankin kätevää – karkit vaan joutuu edelleen hakemaan Makuunista. Ongelmia on oikeastaan kaksi:
  – iPad pudottaa välillä AirPlayn kokonaan pois päältä jolloin sen ikonikin häviää kaikista paikoista pois –> korjaantuu kun pädin käynnistää uudelleen
  – välillä AirPlay pätkii tekemällä sellaisia sekunnin katkoja jolloin ruutu menee harmaaksi ja ääni katoaa. Pelkässä musiikin kuuntelussa tätä tapahtuu myös: onko tietoa mistä tällainen voi johtua??

 11. Osku Kannisto on marraskuu 14, 2012 17:53

  Mitä ystävien kanssa ollaan Apple TV:stä juteltu, niin tuntuu olevan häiriöt ja ongelmat kovasti riippuvaisia käytetystä langattomasta reitittimestä. Toimintavarmimpia ratkaisuja tuntuva vähemmän yllättäen olemaan Applen omat AirPortit ja Timecapsulet. Luonnollisesti Apple TV kannattaa myös kytkeä lankaverkkoon, jos se suonkin on mahdollista.

 12. Ville on marraskuu 14, 2012 18:34

  Pob, onko sulla uusin versiopäivitys sisällä? Mun kaverilla oli vastaavaa ongelmaa (ikoni katos), mutta kerto uusimman appletv päivityksen jälkeen lähteneen kyseinen vika pois.

 13. Hemmo on marraskuu 14, 2012 18:52

  Mulla tökki ihan törkeesti Telewellin rimpulan kanssa, sitten hommasin Applen Airport Extremen eikä mitään ongelmia sen jälkeen. Tosin tuo Extreme on kyllä aikas kallis…. Mutta sen hinnan säästää takaisin kun ei tarvi mennä baariin kiukun päin vetämään “sikoja” kun hermo menee niihin “pellewelleihin”…. vai mikä se oli…. :-)

 14. Olen omena on marraskuu 14, 2012 20:50

  Pitäiskös täälä taas siivota näitä kommentteja, eikös tuo toisten laitteiden haukkuminen ja dissaaminen ollut ankarasti kielletty. Ai ai hemmo…

 15. Osku Kannisto on marraskuu 15, 2012 1:09

  Kokemuspohjaisia kommentteja otetaan mielellään vastaan varsinkin, kun ne voivat ratkaista kysyjän ongelman. Eli jatkakaa vaan samaa rataa Ville ja Hemmo! Itselläni D-Link toimi tyydyttävästi Apple TV:n kanssa, kunhan se oli kytketty lankaverkkoon. Nykyisellä Time Capsulella ei ole vielä kertynyt tarpeeksi kokemusta, jotta siitä voisi tehdä johtopäätöksiä.

 16. Ana on joulukuu 5, 2012 16:46

  Moi,
  Pohdin itse Apple TV:n hankkimista. Minulla on macbook pro 13″ (2011 loppu vuodesta hankittu). Lion käyttis. Lapset katselevat Netflicksiä päivittäin ja nyt olisi kiva katella niitä muualta kuin läppäriltä. Eli tuo Apple TV ratkaisisi sen ongelman melko edukkaasti. Mutta muutama kysymys:

  – Saanko siirrettyä ilman piuhoja desktopin tv-ruudulle?
  – Saanko siirrettyä nyt myös esim. Headwebin leffat telkkarin ruudulle?
  – Tarviiko käyttistä päivittää?
  – Onko laffejen laatu millainen?
  – Tuleeko mieleen muita huomioita?

  Kiitos

 17. Pertti salonen on joulukuu 9, 2012 11:39

  Täyttä paskaa nykyään ainakin videovuokraamo vaatii 6000 megasen netin että pystyy samana päivänä kattoo jonkun leffan en suosittele kenellekään ,, ite vuokrasin yhen leffan ladannu nyt noin tunnin joten haistakoot paskaa!!!!

 18. Pasi on tammikuu 12, 2013 22:24

  Hei,

  Minulla on langaton D-link yhteys Apple TV:hen.

  Ainoa plussana voin tällä hetkellä sanoa, että Suoraan Apple TV:stä Hdmillä telkkariin yhteys toimii hyvin. ja Vuokraukset ovat vaivattomia. (8megan liittymä). Siihen ne plussat sitten jääkin.

  MacBook Pro 2012 mid Mountain Lion ja langaton yhteys AppleTV:hen on ihan aunarista. iTunes musan soitto ei onna ilman akrobatiaa. Milloin tarvitsee resetoida Apple TV, toisinaan Taas D-link on/off. Ehkä Mac restart… Sitten kun saa airplay ikonin näkymään koneella, “ehkä” saa kuvaa telkkariin tai musaa stereoista ulos. Ongelma on ehkä jossakin asetuksissa. joko MacBook Pro, AppleTV tai D-Link tukiasema. Mutta sen voin sanoa, että Laitevalmistaja ei ainakaan aktiivisesti yritä asiaa ratkoa, tai ehdottaa korjauksia. Kaikki Keskustelupalstat ovat täynnä epätietoisia Apple TV:n omistajia. Toistaiseksi, en voi suositella laitetta kellekään. Uskon tosin vieläkin, että jonain päivänä löydän ratkaisun. Kun löydän, kerron sen myös teille… Cheers!

 19. Juuso on tammikuu 20, 2013 15:51

  Hei,

  Osaako Macmaa sanoa, että toimiiko AirPlay Maciltä Apple TV:seen silloin, kun itse televisio on kiinni? Eli täytyykö televisio aina laittaa päälle, kun haluaa kuunnella musiikkia langattomasti Macilta, iPadiltä tai iPhonelta?

  Kiitos.

 20. Osku Kannisto on tammikuu 21, 2013 0:56

  Voi soittaa musiikkia ilman tv:tä. Itse käytän Spotifyta juuri näin suoraan iPadilta vahvistimeen.

 21. Hannu on helmikuu 18, 2013 0:21

  Ostin juuri macBook Pron ja AppleTV:n. ATV on ihan mukava laite yksinään, mutta kuvan siirto läppäristä tökkii välillä vaikka laittaisin molemmat telewelliini johdolla kiinni. Youtubesta kuva (läppärillä) näkyy, mutta tökkii hieman. Sitten taas jos laitan DVD:n pyörimään ja laitan Airplayn päälle niin molemmat näytöt vetävät sellaiseksi valkoiseksi ja harmaaksi shakki ruudukoksi. Mistähän ihmeestä tämä johtuu, kun netistä ei tunnu löytyvän vastaavasta ongelmasta mitään tietoa???

 22. Lemmy on heinäkuu 25, 2013 15:11

  Pasi,

  Ongelmasi on D-link. Nakkaa se vitikkoon ja osta joku oikea kapistus, niin toimii. Mulla oli samaa vikaa d-link,AE ja PC yhteyksissä (+iphone). buffalla kaikki toimii kuin junan vessa, mutta kun kokeilee d-linkin kautta, pätkii ja rykii ja katkoo kaikenaikaa. buffa g noopeuksinen ja dlinkki n nopeuksinen (miksi sen hankin buffan tilalle). nyt dlink hoitaa muut wlanit ja buffa hoitaa nuo airplay kamat, ja toimii.
  Jostain väitän lukeneeni, että d-linkissä on jotain pientä ei-standardinmukaisuutta jossain paikassa, ja apple tekee kaikki tasan standardin mukaisesti niin siinä menee käteen.

 23. Pyry on syyskuu 25, 2013 19:30

  Kyselen: onko jollain kokemusta appletvn käytöstä esim. luokkahuoneessa/työpalaverissa ts. keynoten heijastaminen niin, että appletv kiinni videotykissä. Nyt olen käyttänyt iphone 4s composite cablea. Helpottais tosin jos ei olis johdoissa kiinni.

  Tällaisen löysin:

  http://store.apple.com/fi/product/H9139VC/A/kanex-atv-pro-airplay-mirroring-for-vga-projector-cable?fnode=45

  Luulis kuitenkin, että ilman tuota kapistusta pärjää jos videotykissä esim. hdmi liitäntä/hdmi-vga adapteri? Siirtyykö hdmin kautta möyskin ääni?

  Kysymys myös, kuinka toimii ilman wi-fiverkkoa? Täytyykö tehdä yhteyspiste? Entä jos ipad mini ei 3g eli ei voi tehdä yhteyspistettä?

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom