Top

Eurooppalaiset operaattorit: Lumia ei pärjää iPhonelle ja Androidille

keskiviikko 18. huhtikuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Nokia Lumia 800 © Kuva: Nokia Conversations

Nokian yritys haastaa Applen iPhone ja Googlen Android ei ole vakuuttanut eurooppalaisia teleoperaattoreita, kirjoittaa uutistoimisto Reuters. Neljä suurta Lumia-puhelinta myyvää operaattoria kertoo, ettei laite yksinkertaisesti ole tarpeeksi hyvä kilpaillakseen iPhonen ja Samsungin Galaxy-puhelimien kanssa.

Operaattorien mielestä tyylikkäät neonväriset puhelimet ovat ylihintaisia, koska kyseessä ei ole innovatiivinen tuote. Pettymyksiä ovat aiheuttaneet myös akku- ja ohjelmisto-ongelmat. Eurooppalaisten telecom-jättien mielestä on vielä epävarmaa, kannattaako Nokian päätös satsata Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmään.

– Kukaan ei tule kauppaan kysymään Windows-puhelinta, sanoo eurooppalaisen operaattorin mobiililaitteista vastaava johtaja Reutersille nimettömänä. Operaattori on myynyt Lumia 800 ja 710 -malleja joulukuusta.

Reutersin mukaan Nokia taistelee myös Yhdysvaltain markkinoista, jossa sen markkinaosuus älypuhelimissa on laskenut vain yhteen prosenttiin. AT&T on myynyt Lumia 900:aa parin viikon ajan ja alustava kysyntä on ollut voimakasta.

Kommentit

12 vastausta kirjoitukseen “Eurooppalaiset operaattorit: Lumia ei pärjää iPhonelle ja Androidille”

 1. Olen omena on huhtikuu 18, 2012 15:33

  Janne et ole ilmeisesti WP puhelimia käyttänyt? Kaikki sovellukset toki löytyvät listasta, en tiedä mitä sekavaa aakkosellisessa listassa on? Noh mielipide tämäkin, joku tykkää ruutuvihkosta, toinen läppäristä.

  Jokatapauksessa enemmän käytetyt sovellukset voi tuoda aloitus ruutuun josta ne on helppo löytää. Tiilet on isoja, helppo löytää, ja niiden paikkan saat ihan itse määrätä. Eli suurikin määrä sovelluksia aloitus näkymässä on helposti hallittava.

  Ville, en tiedä mitä WP:ssä on liian vähän. Soveluksia ei toki ole vielä yhtä paljoa kuin esim androidissa mutta kovaa vauhtia määrä kasvaa. Lisäksi aika harvalle käyttäälle oikeasti se sovellusten määrä on ratkaiseva, ehkä se löytyykö jokin omaan käyttöön sopiva “työkalu”.

  Tuntuu olevan melko kuuma aihe tämä lumian myynti sillä kovasti on uutisia menestyksestä/floppaamisesta liikeellä, ehkä aika näyttää miten käy. Hauska pointti muuten vielä, uutisessa kerrotaan että “operaattorien mielestä tyylikkäät neonväriset puhelimet ovat ylihintaisia”, ei taida ainakaan nokian puhelimia kyllä neonväreissä saada (harmi). Toki jos ymmärtää neonväriksi kaikk muut kuin mustan ja valkoisen… ;)

 2. Tom Yum on huhtikuu 19, 2012 0:00

  Kävin viime viikolla testaamassa kaupassa kaikessa rauhassa sekä Lumia 800 että Nokia N9 malleja. Ei ollut vaikea valinta, N9 lähti mukaan. Windows phone vain tuntui jotenkin sekavalta ja hankalalta käyttää. Lisäksi kaikki Lumia-mallien ongelmat, jotka ovat tyypillisiä uusille vasta markkinoille tulleille laiteille, oli myös tärkeä tekijä valinnassa. Hinta tietty myös.

 3. s-2 on huhtikuu 19, 2012 0:01

  Kas, Windows<3Nokia -fanipojilla on kiire puolustamaan Lumiaa! Tyypillinen piirre jokaisessa Lumiafanipojassa. Lumian nykyinen myynti ei ole kuin hyvää markkinointia. Itse puhelimessa ei ole mitään uutta, kaikki on jo nähty vuosia sitten. Täällä Apple-sivustolla näkee miten kaikki Lumiafanit ei näe mitään vikaa omassa puhelimessa, mutta kilpailijat on ihan huonoja kaikki ;)

 4. niin? on huhtikuu 19, 2012 9:46

  Typerää uutisointia.
  Kyse on nimettömistä lähteistä, se voisi olla ei millään pahalla vaikka ensimmäöinne kommentoija Janne Granström facebookista.

  Jos olis kyse neljästä suuresta operaattorista niin ei ne nimettömänä mene sanoo mitään tommoista.

  Se vois olla 4 puhelinmyyjää, vaikkapa 1 vantaan gigantista, toinen itäkeskuksen sen dna myymälästä jne jne.

  Ei operaattori ole mitään muuta mieltä että ne myy sitä mitä ne saa myydä. Tommoinen kommenti ei lausuta yksityisesti kenellekkään toimittajalle.

 5. niin? on huhtikuu 19, 2012 9:51

  s-2
  Kerro lisää kun tiedät että on vain markkinointi kikka?
  Mitä lumiasta olet nähnyt vuosia sitten?

  Sun väitökset kuulustaa faktalta niin varman voisit esittää paremmin mitä tarkoitat?

 6. Olen omena on huhtikuu 19, 2012 11:51

  Haha, kylläpä ottaa taas ifanipoikia koville tämä Lumia uutisointi. Omena luurit vanhenee käsiin, mitään uutta ei ole tuotu sitten ensimmäisen iphonen. Ainut mitä tääläkin jaksetaan jauhaa on millainen se tuleva iphone voisi olla, julkaisun jälkeen sitten voidaan hämmästellä miten verkkoyhtedet ei toimi ja miten puhelinta kuuluu pitää kädessä että sillä voi soittaa :D

  Parasta näissä kommenteissa on tietysti se että kukaan WP dissaaja ei ole edes koko puhelinta käyttänyt ja kaikki kommentit on vaan pelkkää mutuilua….

 7. Ville on huhtikuu 19, 2012 14:06

  Se voi montaa esim lumia käyttäjää esim koulussa harmittaa, kun kaverit pelailee esim suursuosioon noussutta draw something peliä android ja iOS laitteilla. Olet ostanut juuri kalliin hienon tuliterän lumia luurin, mutta et voikaan olla mukana piirtelypelissä mitä kaverisi pelaa esim välitunneilla. Oon kuullut että jotku pelaa tunnellaikin. Siitä en tiedä mitään ku on niin paljo aikaa ku viimeks koulussa ollu.

  Tai toisena esimerkkinä vaikkapa angry birds space, joka tosin on joskus tulossa WP7 luureille, mutta se ei kai auta, ku kaverit pelaa sitä nyt ja itse et voi.

  Mutta jokatapauksessa juuri äskeisen kaltaiset esimerkit ovat vaikuttavia tekijöitä. Eihän se ole kivaa kun kavereilla on jotain mitä sulla ei ole ja et voi osallistua niiden juttuihin vaikka olisit juuri ostanut kalliin uuden hienon luurin.

  Kyllä niillä sovelluksilla ja niiden määrällä on vaan paljon väliä vaikka moni puolustaa WP7:ää, että sovelluksia on ihan tarpeeksi.

 8. niin? on huhtikuu 19, 2012 15:52

  Nyt Ville mulla meni yli ymmärryksen.
  Minkä ikäisistä on kyse jolla on 400€ puhelimet ja VISA kortti jolla maksetaan pelit?
  Itellä on 2 lasta, ja kyllä kasvatan niitä että käykää ulkona eikä istuta kotona kaiken päivän pelin edessä, tai antaa niille puhelimen että voisin pelata kaiken päivät koulussa jotain aivotonta peliä kuten angry birds.
  Tiedäthän että Angry birds tyyppisiä pelejä on ollut jo olemassa 90 luvulta asti.
  Siinä vain ei ole ollut lintuja ja sikoja.

  Sun kommenteista saan kuvan että itse olet koululainen kun tiedät mitä koulussa tapahtuu?
  Toinen pointti on että vielä kerrot että on kauan siiten kun kävit koulussa antaa aika huonon esitelmän sun väitteestä.

  Jos pelit on ykkössyy puhelin ostokseen niin ethän sä kuitenkaa ostaisi Lumian?
  Jos halut pelata vaikka supoer mariota niin ethän sä mene ostaa sillon ps3.
  Lumia ei ole suuniteltu lapsille kuitenkaan.

 9. Ville on huhtikuu 19, 2012 16:57

  niin?

  Onko tuossa nyt mitään ihmeellistä, onhan nykyään mopoautojakin valtavat määrät, ne vasta maksaakin ja sellasiakin on nuorilla huimat määrät, tai ainakin tuntuu siltä ne sentään maksaa kai jotain 7000e:sta ylöspäin tms. ?

  Varmaan tarkotin sellasta yläasteikäistä ehkä nuorempaakin. Tiedoksi lumia luurinhan saa alta 300e. 249e on itseasiassa gigantissa 710 mallin hinta, eli juuri hyvä nuorisoluuri hintansakin puolesta.

  Mulla on serkkupoika joka käy yläastetta ja hänellä on ainakin kaikenlaista peliä android luurissa ja miksi nuoret ei pelaisi kun aikoinaan omassakin koulukaverissa pelattiin, sillon oli vaan nintendot ja gameboyt jne.

  Nykyään pelaaminen on paljon helpompaa ja halvempaa :) Eikä siihen edes mitään visaa tarvita että sovelluksia voi ostaa ja onhan sitten mahdollisuus tehdä vanhempien kanssa sopimus, että vanhempien tunnuksilla voi silloin tällöin ostaa jotain.

  Sitäpaitsi mitä on seurannut tilastoja mihin älyluureja käytetään niin pelaaminen viä jo suuren ajan ja on koko ajan kasvussa. Vai meinaatko että vanhemmat sitten pelaa ja kasvataa tilastoja? EIköhän ne ole juurikin ne nuoret!

  Onhan se ollut nuorilla ihan syy puhelimen valintaa, että halutaan se luuri missä on se angry birds. En ota kantaa pelien järkevyyteen tai tarvitaanko niitä muta pelejä kuitenkin pelataan luureilla koko ajan enemmän ja enemmän.

 10. Olen omena on huhtikuu 19, 2012 17:26

  Taas huomaa että kun mitään muutta “lyömä asetta” Lumiaa vastaan ei ole kuin sovellusten määrä, sitä sitten käytetään :D Noh tämä tulee korjaantumaan, jos seuraa alaa, on varmaan huomannut Marketplacen softa tarjonnan kasvun.

  Lisäksi väittäisin että on suuri osa ihmisistä jotka ei niinkään välitä löytyykö sitä tiettyä iFart sovellusta ostettavaan laitteeseen vaan löytyykö ko. laitteeseen se sovellus jolla voidaan tehdä haluttu juttu.

 11. Ville on huhtikuu 19, 2012 17:46

  Olen omena, ihan vinkkinä, sovellukset älyluureissa on juuri se the juttu sitä on turha vähätellä. Niillähän sinä voit sitten tehdä luuristasi oman näköisen ja hommata itsellesi hyödyllisiä sovelluksia mitä ne sitten onkaan. Toiset on kiinnostuneet kirjallisuudesta, toiset musiikista jotkut urheilusta, jotkut pelaamisest, jotkut matkailusta, jotkut valokuvaamisesta/taiteesta jne.

  Sinulle hyödytön sovellus voi olla toiselle todella tärkeä.

  Jos ei sovellusmarkkinoita olisi niin N9 olisi varmaan myynyt vaikka kuinka paljon, se vaan ei tänäpäivänä riitä pitkälle jos on se hyvä luuri, näin se nyt vaan menee ja siitä todisteita on paljon.

  sama tablet maailmassa, iPad hallitsee suvereenisti appstoren ansiosta.

  “vaan löytyykö ko. laitteeseen se sovellus jolla voidaan tehdä haluttu juttu..”

  Nimenomaan, mahtaakohan WP7:lle olla mitään sellaista hyödyllistä sovellusta mitä ei olisi iOSille tarjolla? Kun taas appstoressa on vaikka mitä joita ei WP7:lle saa. Siinä se ongelma sitten onkin.

  Tässä oli muuten mobiiliblogin kirjoitus lumia 710:stä liittyen sovelluksiin “Sulavuus on Windows Phonen valtti, mutta monessa muussa asiassa se jää allekirjoittaneen mielestä Androidin ja iOS:n jalkoihin. Osa syynä on Metro UI -käyttöliittymä, joka luo selvästi haasteita sovelluskehittäjille. Se on innovatiivinen, mutta jotenkin se ei vain tunnu muotoutuvan useissakaan applikaatioissa edukseen.”

 12. Olen omena on huhtikuu 19, 2012 21:31

  Sovellukset ovat toki osa sitä juttua älyluureissa mutta ei ollenkaan se pääasia. Kyllä se on kokonaisuus joka ratkaisee eikä mikään yksittäinen tekijä.

  Aika osuvasti muuten mainitset että niillä sovelluksilla voi sitten tehdä luurista oman näköisen. Markkinoilla tarjolla olevista puhelimista iphone kun on juuri se josta voit tehdä vähiten oman näköisesi…

  Mainitset myös että applen app storesta löytyy vaikka ja mitä sovelluksia, mitä ei Marketplacesta löydy. Olisity nyt edes antanut muutaman esimerkin :D Toki varmasti jotain “spesiaali” sovelluksia on yhdelle alustalle mitä toiselle ei. Jos olisit oikesti WP:n perehtynyt huomaisit myös sen että sille on paljon WP sovelluksia mitä iphonelle ei. Näin työkäyttäjänä itse pidän kovasti WP:n office sovelluksista, voin kätevästi muokata (ja jopa luoda) word/powerpoint/excel dokumentteja.

  Mitä tulee tuohon mobiiliblogin artikkeliin, se on tietysti vain kirjoittajan oma näkemys asiasta. On tietysti paljon huonoja sovelluksia (kaikille platformeille), joiden käyttöliittymä on huonosti toteutettu. Mielestäni kuitenkin Metro ui on loistava siitä että sovellukset voit toteuttaa myös “perinteisellä” ui tyylillä, tai ottaa kaiken hyödyn irti Metro:sta. Se että joillakin ihmisillä on omia päähän pinttymiä miten joku asia pitää toimia eikä haluta tutustua uuteen tapaan tehdä asioita ei tee uudesta asiasta mitenkään huonoa. Itse en enää WP:n jälkeen voisi siirtyä käyttämään iphone tai andoidia, niin kököltä ja kankealta se ruudukko näkymä tuntuu.

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom