Top

Tästä syystä Maciin hyökätään nyt haittaohjelmilla

perjantai 20. huhtikuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Vaikka Macit eivät ole sen turvallisempia kuin muutkaan koneet, ovat ne saaneet olla tähän mennessä varsin rauhassa. Haittaohjelmahyökkäykset Maceja kohtaan ovat kuitenkin kasvussa ja viimeisin esimerkki siitä on suuren epidemian aikaansaanut Flashback-haittaohjelma.

Miksi haittaohjelmia tehtailevat tahot ovat nyt kiinnostuneet Maceista?

Tietoturvayhtiö Kasperskyn asiantuntijan Kurt Baumgartnerin mukaan yksinkertainen vastaus asiaan on markkinaosuuden kasvu. Vuonna 2011 Applen kansainvälinen markkinaosuus tietokoneissa kasvoi yli viiden prosentin ja rajapyykin ohittaminen sai hämärämiehet kiinnostumaan omppukoneista. Baumgartner nostaa Kasperskyn blogissa esiin yleisen harhaluulon, että haittaohjelmien puute olisi johtunut OS X:n turvallisuudesta. Hakkerikisoissa on huomattu, että OS X on yhtä reikäinen kuin muutkin käyttöjärjestelmät.

Iso osa yhtälössä on myös Javalla. Vaikka Flashback esittikin olevansa myös Adoben Flashin asennusohjelma, levisi se eniten Javassa olleiden reikien kautta. Kasperskyn asiantuntija osoittaa syyttävällä sormella myös Applea, joka on hidastellut Java-päivitysten julkaisemisessa.

Baumgartnerin mukaan laajalle levinneen Flashback-haittaohjelman tekijä ja motiivit eivät ole vielä tiedossa, mutta todennäköisesti sen ovat luoneet itäeurooppalaiset verkkorikolliset. Haittaohjelmalla luodulla bottiverkolla on luotu liikennettä tietyille sivustoille ja kerätty näin suuria määriä mainostuloja näennäisen laillisesti.

Kommentit

5 vastausta kirjoitukseen “Tästä syystä Maciin hyökätään nyt haittaohjelmilla”

 1. Hemmo on huhtikuu 21, 2012 0:15

  Aleksi, niin samaa mieltä, antaa Digitodayn ja Talsan “samakonserni” hoitaa ton klikkihuoraamisen… Vi.un ärsyttävää…. Siellä Applehaterit saa mun puolesta rellestää niin paljon kuin haluaa, en klikkaa enää ikinä….

 2. Hemmo on huhtikuu 21, 2012 0:17

  Ni, it-viikko jäi mainitsematta tuosta klikkihuoraamis listasta…

 3. Jussi on huhtikuu 21, 2012 9:14

  Myös Applen ahneus on syynä haittaohjelmiin.

 4. s-2 on huhtikuu 22, 2012 13:02

  Myös ympäripyöreät ja perustelemattomat provosoinnit ovat syynä kommentoinnin epämiellyttävyyteen.

 5. Hemmo on huhtikuu 23, 2012 15:16

  s-2.Hyvä veto tohon edelliseen… ;-)

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom