Top

Apple ylitti jälleen osakemarkkinoiden odotukset, Cook vihjasi uusista innovaatioista

keskiviikko 25. huhtikuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Toimitusjohtaja Tim Cook vihjasi Applen esittelevän tänä vuonna paljon innovaatioita

Apple on tehnyt erinomaisen tuloksen maaliskuun lopussa päättyneellä toisella vuosineljänneksellä. Yhtiö teki 39,2 miljardin dollarin liikevaihdon ja 11,6 miljardin dollarin nettotuloksen. Vastaavana aikana viime vuonna liikevaihto oli 24,7 miljardia dollaria ja nettotulos 6 miljardia dollaria. Apple ylitti jälleen osakemarkkinoiden odotukset, sillä Wall Streetillä odotettiin 36,8 miljardin dollarin liikevaihtoa.

Hyviin lukuihin Applen siivitti erinomaisesti sujunut iPhonen ja iPadin myynti. iPhonen myynti kasvoi vuoden takaisesta 88 prosenttia. Apple myi kvartaalilla 35,1 miljoonaa puhelinta. iPadin myynti kasvoi sitäkin enemmän, peräti 151 prosenttia vuoden takaisesta. Tablet-tietokonetta myytiin 11,8 miljoonaa kappaletta.

Myös kiinnostus Maceihin on kasvusuunnassa. Tietokoneita myytiin 4 miljoonaa kappaletta, missä on nousua 7 prosenttia vuoden takaisesta. iPodien myynti oli tuttuun tapaan laskusuunnassa. Musiikkisoittimia myytiin 7,7 miljoonaa kappaletta, mikä merkitsee 15 prosentin laskua vuoden takaisesta.

– Olemme innoissamme yli 35 miljoonan iPhonen ja lähes 12 miljoonan iPadin myynnistä maaliskuun kvartaalilla, sanoo Applen toimitusjohtaja Tim Cook. Uusi iPad on saanut hyvän lähdön, ja vuoden aikana tulette näkemään paljon enemmän innovaatioita, joita vain Apple pystyy toimittamaan, hän vihjaa tulevasta.

Kommentit

2 vastausta kirjoitukseen “Apple ylitti jälleen osakemarkkinoiden odotukset, Cook vihjasi uusista innovaatioista”

  1. jani k on huhtikuu 25, 2012 6:26

    Applen tuotteet eivät pahemmin kiinnosta justiinsa yliarvostuksen takia!!.

  2. Hemmo on huhtikuu 25, 2012 8:24

    Muutaman vuoden käyttäneenä en voi sanoa yliarvostetuiksi.

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom