Top

Applen kovat luvut lyhyesti ja ytimekkäästi

keskiviikko 25. huhtikuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Apple Store © Kuva: DatenRATTE

Apple ylitti markkinoiden odotukset selvästi toisen vuosineljänneksen tuloksellaan. Yhtiö teki 39,2 miljardin dollarin liikevaihdon ja 11,6 miljardin dollarin nettotuloksen. Vastaavana aikana viime vuonna liikevaihto oli 24,7 miljardia dollaria ja nettotulos 6 miljardia dollaria. Wall Streetillä odotettiin 36,8 miljardin dollarin liikevaihtoa.

Analyytikkopuhelussa Apple kertoi myös tarkkoja lukuja kassavaroistaan, laitteidensa tähänastisesta myynnistä ja palvelujen tarjonnasta. iOS-laitteita eli iPhoneja, iPod toucheja ja iPadeja on myyty tähän mennessä yhteensä yli 365 miljoonaa. Näistä yli 50 miljoonaa myytiin maaliskuun lopussa päättyneellä toisella kvartaalilla. iOS:n ekosysteemi on käytössä yli 120 maassa.

App Storessa on yli 600 000 sovellusta, joista yli 200 000 on suunniteltu nimenomaan iPadille. Maaliskuussa ohitettiin 25 miljardin ladatun sovelluksen raja vain 4 vuotta App Storen avaamisen jälkeen. Myös iCloud on aloittanut vahvasti ja sitä käyttää nyt 125 miljoonaa ihmistä. Pilvipalvelu avattiin viime lokakuussa.

Applella on kassavarantoa jo huimat yli 110 miljardia dollaria. Summa on kasvanut edelliskvartaalista 12,6 miljardilla dollarilla.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom