Top

Applen toimitusjohtaja vertasi Windows 8:aa leivänpaahtimeen

keskiviikko 25. huhtikuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Applen toimitusjohtaja Tim Cook on jo pidemmän aikaa linjannut, että hän uskoo tietokoneiden ja tablet-tietokoneiden pysyvän omina laitteinaan myös tulevaisuudessa. Tämä asia nousi esiin myös eilisen tulosjulkistuksen analyytikkopuhelussa, kun häneltä kysyttiin jälleen perusteluja näkemykseensä. Analyytikko nosti esiin Microsoftin pyrkimyksen yhdistää Windows 8:lla perinteisen tietokoneen käyttöliittymän ja kosketusnäytöllisen laitteen käyttöliittymän. Tämä sai Cookin heittämään kylmää vettä Microsoftin niskaan.

Cook totesi, että minkä tahansa voi pakottaa yhdistymään. Hänen mukaansa toiset saattavat lähteä siihen mukaan, koska tulevat tablet-markkinoille puolustusasemista eli yrittäen puolustaa perinteisiä pc-markkinoita.

– Voit yhdistää leivänpaahtimen ja jääkaapin, mutta tulos ei todennäköisesti miellytä käyttäjää, Cook tylytti. Ongelmana on, että tuotteissa tehdään kompromisseja ja jossain vaiheessa niitä on tehty niin paljon, ettei tulos miellytä enää ketään.

Samalla Cook käytti tilaisuuden nostaa iPadia entisestään esiin kertoen, että tablet-tietokonetta on myyty kahdessa vuodessa yhteensä 67 miljoonaa kappaletta. Vastaavanlaisiin myyntilukuihin päästiin Maceissa 24 vuodessa, iPodeissa 5 vuodessa ja iPhonessa kolmessa vuodessa.

– Uskon siis iPadin olevan perusteellinen tuote, hän pohti.

Cook sanoi Applen jatkavan iPadin menestyksestä huolimatta myös suositun MacBook Airin kehitystä.

– Uskon sen kuitenkin kiinnostavan ihmistä, jolla on hieman erilaiset vaatimukset (kuin iPadin käyttäjällä). Näitä kahta tuotetta ei kannata yhdistää, koska silloin joutuu tekemään kompromisseja, eikä lopputulos miellytä ketään.

Kommentit

Yksi vastaus kirjoitukseen “Applen toimitusjohtaja vertasi Windows 8:aa leivänpaahtimeen”

  1. Perttu Saarsalmi on huhtikuu 25, 2012 10:59

    Mä olen kyllä tästä hyvin eri mieltä! Vaikka olenkin omppumies ollut jo useamman vuoden niin mun mielestä noi tulevat Windows 8 hybridi-ultrabookit vaikuttaa erittäin hyvältä idealta.

    Mulla oli myös iPad 2 useamman kuukauden ajan, mutta myin sen vähäisen käytön vuoksi – en tehnyt sillä loppupeleissä muuta kun luin hesaria ja pdf-artikkeleita. Esimerkiksi luentomuistiinpanojen kirjottaminen oli aivan tuskallista ipadin kanssa läppäriin verrattuna. Tarviin läppäriä siis töihini huomattavasti enemmän, mutta olis kiva että sen voisi halutessaan muuttaa tabletiksi niinä harvoina kertoina kun sitä tarvitsee. Mun mielestä on aivan turha myöskin kantaa kumpaakin laitetta mukana koko ajan puhumattakaan tiedostojen siirtelystä laitteiden välillä. Ja lisäksi on aivan älytöntä maksaa ipadista se 700€ ja vielä macista n. 1000€ kun noi ultrabookit maksaa oletettavasti sen tonnin eikä tablettia tarvitse ostaa erikseen. Mun tarkoituksiini hybridi olisi kaikkein paras ratkaisu.

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom