Top

Jorma Ollila: tästä syystä Apple menestyy tällä hetkellä

keskiviikko 25. huhtikuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Ohjelmisto-osaaminen vauhdittaa Applea, arvioi Nokian Jorma Ollila (Kuva: MTV3/ruutukaappaus)

Nokian hallituksen puheenjohtajan paikan jättävä Jorma Ollila pitää Nokian tämänhetkistä alamäkeä normaalina korkean teknologian alan heilahteluna. Hänen mukaansa jokainen teknologiayhtiö on joutunut kokemaan samanlaisia nousuja ja laskuja.

– Kaikilla on omat kokemuksensa korkean teknologian alueella siitä, miten selvitään vaikeuksista. Applella ne pahimmat osuivat 1990-luvun loppupuolelle. Nokialla niitä on ollut viimeisen 25 viiden vuoden aikana useampia, Ollila sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Ollila arvioi ohjelmistoalustoihin keskittyvän kehityksen suosivan amerikkalaisia yhtiöitä, mutta uskoo Nokian selviytyvän nykyisistä vaikeuksista.

– Markkinoilla tapahtunut murros eli se miten ohjelmistoalustat ja -tekniikat ovat kehittyneet ovat tapahtuneet viimeisen kolmen-neljän vuoden aikana aivan poikkeuksellisella nopeudella ja tavalla, joka on suosinut Yhdysvaltain länsirannikon, Kalifornian ja Piilaakson tietokonepohjaista osaamista ja niitä yhtiöitä, joissa on tämä vahvuus. Vastaavasti tämä vahvuus puuttuu Aasiasta ja Euroopasta, Ollila sanoo.

– Nokia on eurooppalainen yhtiö, jolloin nyt ollaan pikkuisen takamatkalla nimenomaan näiden sisältöjen käsittelyssä ja tavassa, jolla ne tuodaan puhelimeen. Nokia osaa tehdä hyviä puhelimia. Kun me vähän nopeutamme omaa sykliämme tuoda tätä sisältöä oikealla tavalla sinne peliin mukaan, niin tästä tulee oikein hyvä juttu, Ollila visioi.

Hänen mukaansa Nokia oli matkapuhelimissa ykkönen 14 vuotta ja sillä on hyvät mahdollisuudet olla myös jatkossa.

– Tulemme näkemään vielä monenlaisia mullistuksia markkinoilla, Ollila tiivisti näkemyksiään.

Jorma Ollilan tilalle Nokian hallituksen puheenjohtajaksi tulee Risto Siilasmaa. Ollila jättää paikkansa ensi viikolla.

Kommentit

2 vastausta kirjoitukseen “Jorma Ollila: tästä syystä Apple menestyy tällä hetkellä”

 1. sorkkarauta on huhtikuu 25, 2012 11:07

  Ahaa.. eli ei vieläkään tajua, että Nokia on hänen johdollaan menettänyt teknologiayhtiön tärkeimmän arvoketjun hallinnan ja omistamisen.
  Ollilla ei ymmärrä, että kisa ei ole siinä kuka valmistaa sekä jakelee tehokkaimmalla tavalla päätelaitteita.

  Siksi Nokia hävisi pelin, koska strategia nojaa edelleen jälkiteolliseen ajatusmalliin, jossa tuottajalähtöisesti ajatellaan yrityksen suhdetta markkinoihin.

  Bye bye, Nokia! Terv. sorkkarauta ät sci fi

 2. Putte on huhtikuu 25, 2012 11:52

  Jos näin on, niin ei Nokia ainakaan tilannettaan mitenkään parantanut antamalla kenkää talon sisäilselle ohjelmistokehitykselle ja ulkoistamalla softat Microsoftille.

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom