Top

Macit levittävät yllättävän paljon Windows-haittaohjelmia

keskiviikko 25. huhtikuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Yleisimmät Maceissa olevat Windows-haittaohjelmat (Tilasto: Sophos)

Joka viides Mac-tietokone levittää Windows-haittaohjelmia, selviää tietoturvayhtiö Sophoksen selvityksestä. Tieto perustuu 100 000 Maciin, johon on ladattu Sophoksen ilmainen virustorjuntaohjelma. Näistä 20 prosentissa oli yksi tai useampi Windowsille tarkoitettu haittaohjelma. Windows-haittaohjelmat eivät vaikuta OS X:n toimintaan, mutta ne voivat levitä Maceista pc-koneisiin.

Sophoksen selvityksen mukaan vain 2,7 prosentissa tutkituista koneista oli OS X:lle tarkoitettuja haittaohjelmia. Listan kärjessä olivat paljon huomiota saanut Flashback-troijalainen sekä virustorjuntaohjelmina esiintyvät haittaohjelmat, joilla pyritään rahastamaan olettomasta turvasta.

Kommentit

3 vastausta kirjoitukseen “Macit levittävät yllättävän paljon Windows-haittaohjelmia”

 1. Epäilen on huhtikuu 26, 2012 11:40

  Suosittelen tarkastamaan jutun totuudenperän ja oikaisemaan vähintään otsikon.

  Jos Mac koneitten sisällä on esim. saapuneissa sähköposteissa Windows -haittaohjelmia, ei se vielä tarkoita sitä, että Mac OS X käyttöjärjestelmä tai sen ohjelmat itse levittäisivät niitä eteenpäin.

  Eri asia sitten, kun otsikon kaltainen tapahtuma pystytään toteuttamaan… En tosin pidättelisi vieläkään hengitystä odotellessa tuota (Unix -pohjaisen käyttöjärjestelmän saastuvan ja levittävän Windows -haittaohjelmia) tapahtuvaksi…

 2. Olen omena on huhtikuu 26, 2012 12:21

  Otsikkohan on tuttua mac seiskapäivää tasoa mutta itse asiaan. Edellinen kommentoija voisi ottaa ne omenat pois silmien edestä ja huomata että vaikka kuinka osx:ssä on unix perintöä myös se on erittäin altis pöpöille, vai onko tämä viimeaikainen Flashback kohu mennyt täysin ohi? Teknisesti ei varmasti olisi mitenkään erikoista tehdä pöpöä joka tarttuu toiseen paltformiin (win,osx,unix jne) mutta mitä tällä saavutettaisiin?

 3. p.ena on huhtikuu 26, 2012 16:16

  Ihmettelinkin jo, mihin Olen omena on hävinnyt…

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom