Top

Pelattavana Final Fantasy Tactics: War of the Lions

keskiviikko 25. huhtikuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Ensimmäinen Final Fantasy Tactics ilmestyi PlayStationille vuonna 1998. Euroopassa peli nähtiin kuitenkin vasta vuonna 2007, kun pelistä ilmestyi päivitetty PSP-versio Final Fantasy Tactics: War of the Lions. Nyt legendaarinen taktiikkarope on käännetty myös iOS-laitteille.

Taktiikkapohjaiset taistelut soveltuvat kohtuullisen hyvin kosketusnäytölle, joskin monimutkaisten valikkojen selaaminen vaatii joskus tarkkoja sormenpainalluksia ainakin iPhonen pienellä näytöllä. Peli kuitenkin varmistaa pelaajan komennot erikseen, joten harhapainalluksista ei juuri koidu haittaa. Ratkaisu tosin hidastaa pelaamista jonkin verran.

Valikoiden rakennetta ei ole alkuperäisestä pelistä muutettu, joten käännös tuntuu hiukan laiskasti toteutetulta. Kosketusnäyttöä käytetään hyödyksi myös kameraa pyöritellessä taisteluiden aikana. Tutut eleet toimivat, joskin kameran siirtämiseksi täytyy valita erillinen tila.

Ohjausta lukuun ottamatta War of the Lions on lähes identtinen käännös alkuperäisestä PSP-pelistä. Kyseessä on siis toimivaa ja monipuolista, joskin varsin perinteistä taktiikkaropetusta. Pelattavaa on useiksi kymmeniksi tunneiksi, ja tarina pysyy mielenkiintoisena loppuun asti. Harmittavasti pelin käännös vaikuttaa hiukan nopeasti kasaan kyhätyltä, eikä se hyödynnä kosketusnäytön ominaisuuksia aivan niin hyvin kuin toivoisi. Pelin hinta voi myös tuntua melko kovalta alustaan nähden, mutta sisältöä on varsin paljon.

Matias Kainulainen

Final Fantasy Tactics: War of the Lions

pojot

Kommentit

Yksi vastaus kirjoitukseen “Pelattavana Final Fantasy Tactics: War of the Lions”

  1. Petri on huhtikuu 25, 2012 20:54

    Hienoa että tulee “köykäisiä” peliarvosteluja macmaahan. Näitä lisää.

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom