Top

Softasunnuntai: iOS:n ja Macin mielenkiintoisia sovelluksia

sunnuntai 6. toukokuu 12 - Niko Antin - Jätä kommentti

Sovelluksia moneen menoon

Softasunnuntaina nostamme esiin sovelluksia, jotka ovat kiinnittäneet Macmaan toimituksen huomion kuluneella viikolla. Mukana on mielenkiintoisia ohjelmia niin iOS:lle kuin Macillekin.

Katso mitä kiintoisaa laitteisiin on tarjolla.

Macmaan iOS-sovellus toimii nyt natiivisti myös iPadissa. iPad-yhteensopivuus on ollut erittäin toivottu ominaisuus ja nyt se on saatu mukaan. Versio 1.1 tuo myös muita uudistuksia Macmaan sovellukseen. Uutisten, vinkkien ja testien lisäksi sovelluksen kautta voi lukea myös softavinkkejä sekä selata Macmaan Softaopasta, jossa on helppo tutustua suosittuihin ja hyväksi havaittuihin sovelluksiin niin iOS-laitteille kuin Macillekin. Myös suomalaisten sovellusten, uutuuksien ja alennuksessa olevien sovellusten tutkiminen on helppoa ja nopeaa.

Jos verkosta pitää hakea todella tärkeää tietoa, saattaa olla, ettei yksi selainikkuna riitä mihinkään. Tämä merkitsee sitä, että ainakin iPadilla homma menee hyppelyksi välilehtien välillä. Yksi ratkaisu on käyttää selainsovellusta, joka tukee kahta ikkunaa samanaikaisesti. Sen tarjoaa Dual Browser.

Spotify on julkaissut mobiillisovelluksensa vihdoin myös iPadille. Siinä panostetaan erityisesti kansikuvataiteeseen ja näyttävyyteen. Retina-näyttöä tukevassa iPad-versiossa on uusi nyt soi -näkymä, jossa esitetään kansitaidetta koko ruudulla musiikin soidessa. Hakutoimintoja on parannettu ja soittolistoja, käyttäjiä ja musiikkia voi hakea nyt samasta näkymästä.

iPhonelle julkaistu Reissuvihko GO kertoo Suomen tapahtumista ja opastaa sinne, missä on meininkiä. Ilmainen kotimainen sovellus opastaa oikeanlaiseen tapahtumaan, lounaaseen, tarjoukseen tai muuhun ryhmittelemällä menovinkkejä. Uudistunut Reissuvihko-konsepti laajenee kattamaan kaikki Suomen suurimmat kaupungit, mutta tällä hetkellä se toimii Tampereella.

16-bittisten painipelien henkinen retropläjäys WWE WrestleFest on varsin puhdasveristä arcadepainia. Lue Macmaan kokeilujuttu pelistä.

Verkkopalvelu Autorekisteri.fi on julkaissut iPhone-sovelluksen, josta voi tehdä rekisterikyselyitä kaikista Suomessa rekisteröidyistä ajoneuvoista eli autoista ja moottoripyöristä aina traktoreihin ja peräkärryihin. Sovellus helpottaa ajoneuvojen omistajia, ostajia ja myyjiä tietojen selvittämisessä.

Jääkiekon hallitseva maailmanmestari Suomi puolustaa herruuttaan lätkän MM-kisoissa. Tunnelmaan pääsee myös iPhonen ja iPadin kautta esimerkiksi näillä kolmella sovelluksella.

Lola on touhukas panda, joka on ottanut elämäntehtäväkseen opettaa lapsia ja nuoria aakkosten ja numeroiden mielenkiintoiseen maailmaan. Hedelmäsudokun jälkeen astutaan Lolan matikkajunaan, joka vie 3-8-vuotiaat logiikkatehtävien ja laskennan pariin. Lue Macmaan arvio kotimaisesta pelistä.

Navigaattorivalmistaja TomTom on julkaissut TomTom Speed Cameras -sovelluksen, jonka avulla voi välttää nopeuskameroiden antamat ylinopeussakot.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom