Top

iPhone 5 ennakkomyynti käynnistyy

perjantai 14. syyskuu 12 - Osku Kannisto - Jätä kommentti

Yhdysvalloissa ja osassa Euroopan maista käynnistyy puolilta öin (PST) iPhonen ennakkotilaukset. Puhelimen voi tilata ennakkoon operaattoreiden ja suoraan Applen verkkokaupan kautta. Myyntiin puhelimet saapuvat kuitenkin vasta viikon kuluttua 21.9. klo 8.

Suomessa puhelin tulee myyntiin 28.9., mutta ennakkotilauspäivää ei ole julkistettu. Elisa ja DNA ovat kuitenkin jo kotimaisista operaattoreista ilmoittaneet aloittavansa puhelimen myynnin suunnitellusti 28.9.

Kommentit

15 vastausta kirjoitukseen “iPhone 5 ennakkomyynti käynnistyy”

 1. Timo Lehtonen on syyskuu 14, 2012 9:29

  iPhone5-ennakkotilaukset eivät ole vielä alkaneet tänä aamuna. Ehkäpä käynnistyvät USA:n aikataulun mukaan, ei siis 14.9 kello 00.01.

 2. Osku Kannisto on syyskuu 14, 2012 10:12

  Ennakkomyynti käynnistyi uutisen mukaisesti 0:01 PST (Pacific Time) eli käytännössä klo 10.01 Suomen aikaa. http://store.apple.com/us/browse/home/shop_iphone/family/iphone

 3. Ville on syyskuu 16, 2012 12:18

  “”Pre-orders for iPhone 5 have been incredible,” said Apple spokeswoman, Natalie Kerris. “We’ve been completely blown away by the customer response.”

  http://www.youtube.com/watch?nomobile=1&v=p6UxS4CoZ_g

  Ei ihme, että nuo viedään käsistä, on kyllä niin upean ja viimeistellyn näköinen vehje. Tuossa videossa nälee hyvin sen mistä joskus mainitsin, että tuo takakansi

 4. Ville on syyskuu 16, 2012 12:21

  “”Pre-orders for iPhone 5 have been incredible,” said Apple spokeswoman, Natalie Kerris. “We’ve been completely blown away by the customer response.”

  http://www.youtube.com/watch?nomobile=1&v=p6UxS4CoZ_g

  Ei ihme, että nuo viedään käsistä, on kyllä niin upean ja viimeistellyn näköinen vehje, nyt täytyy kyllä sanoa, että toi 2 värinen takakansi toimii valkoisessa vielä paremmin kuin mustassa.

  Kuten videollakin sanotaan it feels like luxury, muut tekee isompaa ja painavampaa luuria niin Apple pistää hiukan näyttöön lisää pituutta ja tekee luurista superohuen ja kevyen tämän päivän mittapuulla. Ensivaikutelmat luurista käyttäjillä tulee varmasti olemaan, että wow.

 5. Olen omena on syyskuu 16, 2012 12:25

  “Ensivaikutelmat luurista käyttäjillä tulee varmasti olemaan, että wow.”

  Lol, tämä riittikin tästä aiheesta :D

 6. Ville on syyskuu 16, 2012 13:24

  Olen omena, toivottavasti pidät sanasi ;)

 7. Olen omena on syyskuu 16, 2012 18:40

  Ville, sinun usko näyttää olevan niin vahva ettei sun kanssa varmaan mitään raketavaa keskustelua tästä saa aikaan.

  Jotkut näemmä pystyy arvioimaan laittetta vaikka ei ole sitä edes ikinä nähnyt. Ja eiköhän siihen wow efektiin riitä se yksi logo siellä puhelimen takana ;)

 8. Ville on syyskuu 16, 2012 19:05

  Noin paljonko sua näyttää harmittavan tämä, että iPhone 5 näyttää olevan sen luokan menestys mitä ennakkoon on povattu.

  Ihan noin vertailun vuoksi, iPhone 4S kesti 22h loppuunmyydä ennakkotilaukset, nyt samaiseen meni aikaa alta 2h ja tiskin luureja ainakaan vähemmän oli tilattavissa kuin ennen, joka mallin jälkeen ennakkotilausten määrä on ollut joku tuplat edellisestä.

  Eli vaikuttaa siltä että iPhone 5 tosiaan tulee olemaan jättimenestys, noh ensi viikon jälkeen tiedämme jo paljon enenmmän, että mihin myynti oikeen nousee, toteutuuko uutissa ollut 10 miljoonan myynti.

  Mutta kuten jo pitkään on uutisoitu eri gadget sivuilla niin kysyntä iPhone 5:sta kohtaan on ollut paljon suurempaa kuin koskaan ennen millekään iPhonelle ja ennakkotilaukset ainakin näyttäisi tukevan tätä.

  Vuoden lopulla sitten 50 miljoonaa myytyä luuria ;)

 9. Olen omena on syyskuu 16, 2012 20:08

  Ville, ei voi kuin ihmetellä miten tyypillinen ifanipoika olet. Vaikka et ole edes ko. laitetta nähnyt niin jo voit sitä ylistää :D

  Toinen hauska yksityiskohta on se että lähes kaikki tekniikka uutis sivustot kirjoittavat kuinka iphone 5:n julkaisu floppasi ja pettymys oli monelle suuri. Sitä enemmän sinunlaisesi ifanipojat hehkuttavat laitetta, ilman että ovat edes nähneet sitä. Mitä tulee ennakkotilauksiin, ne nyt ei kerro juuri mitään sillä emmehän tiedä laitteiden määristä mitään.

  Ihan mielenkiinnosta, kerro nyt mitkä on ne iphone 5:n tärkeimmät uudet ominaisuudet sinulle? Oletan että aiot ko. laitteen hankkia?

 10. Ville on syyskuu 16, 2012 22:02

  “Toinen hauska yksityiskohta on se että lähes kaikki tekniikka uutis sivustot kirjoittavat kuinka iphone 5:n julkaisu floppasi ja pettymys oli monelle suuri”

  “Ville, ei voi kuin ihmetellä miten tyypillinen ifanipoika olet. Vaikka et ole edes ko. laitetta nähnyt niin jo voit sitä ylistää”

  Sanoitpas mielenkiintoisesti :) ainii mutta laitetta ei tarvi nähdä tai koittaa että sitä voi haukkua flopiksi tai pettymykseksi. Sehän on ihan ok, jos taas joku kehuu laitetta niin se on totaalisesti väärin.

  Olethan sinäkin täälläkin kovasti hehkuttanut tulevaa lumiaa, enkä usko että olet sitä päässyt käyttämään ;)

  Onhan se nyt joka tavalla parempi kuin edellinen malli niin miten se voisi ollla huono? Siinä on se sama valtava iOS ekosysteemi mikä tähänkin asti on ollut yksi suurimmista tekijöistä applen menestykseen.

  Itsehän olen katsonut juuri noiden tekniikkasivustojen ekoja hands on videoita ja niissä laitetta kyllä kehutaan (huom ne henkilöt pääsi oikeasti käyttämään tuotetta), jokainen kehuu laitteen keveyttä ja ohuutta ja sitä kuinka laadukkaalta laite tuntuu ja kuinka viimeistelty se on. Samoin sivustojen first hands on kommentit on kyllä olleet positiivisia.

  Eikös se 4s myös haukuttu pettymykseksi ja vasta kun laitetta päästiin oikeasti käyttään todettiin, että se olikin hyvä ja on sitä edelleenkin.

  Taisi käydä samoin iPhone 5:n kanssa ;)

  PS: sinä se et sitten osaa pitää noita fanipoika kommentteja erossa keskustelusta.

 11. Hemmo on syyskuu 16, 2012 22:50

  Ville hei, se on omenalta sitä “rakentavaa keskustelua” mitä hän vaatii… heh…

 12. Olen omena on syyskuu 17, 2012 9:26

  Ville, niin pettymys oli se ettei juuri mitään uutta tullut uuteen iphoneen. Sen arvioimiseen ei tarvitse laitetta nähdä. Apple kun isoon ääneen sitä uuta laturiliitintä ja muita juttuja hehkutti.

  Tuo applen ekosysteemin hehkuttaminenkin alkaa olla jo vähän menneen talven juttuja. Sekä androidille että WP:lle moleimmille on vastaavat oheispalvelut kuten pilvi pavelu. Toki niiden sovellusten määrillä voi vielä keulia, jollekkin tosin saattaa se laatu korvata määrän.

  Et muuten vieläkään kertonut mitkä sinusta ovat ne iphonen 5:n tärkeimmät uudet ominaisuudet? Vai onko niitä?

 13. Hemmo on syyskuu 17, 2012 12:44

  http://www.mobiiliblogi.com/2012/09/17/apple-iphone-5n-uudistukset-koottuna/

  Tuolla on asiallinen lista uudistuksista. Tuo ekosysteemi on toki paljon muutakin kuin pilvipalvelu.

 14. Ville on syyskuu 17, 2012 12:57

  Lisää tietoa myynneistä.

  “AT&T says iPhone 5 is ‘fastest selling’ model ever”

  Heh heh.

 15. Olen omena on syyskuu 17, 2012 12:59

  Hemmo, tiedän kyllä mitkä asiat iphone 5:ssa muuttuivat. Halusinkin kysyä villeltä mitkä ovat hänelle ne tärkeimmät muutokset. Sinä voit toki myös vastata omasta puolestasi.

  Niin, ekosysteemi on todellakin paljon muutakin WP8:n tapauksessa. Pilvipalvelu nyt oli esimerkkinä, sillä se on usein tärkeä ja käytetty ominaisuus.

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom