Top

Viikon tärkeimmät Apple-uutiset

lauantai 22. syyskuu 12 - Osku Kannisto - Jätä kommentti

Tämä Apple-viikko piti sisällään iPhone 5:n myynnin alkamisen sekä iOS- että OS X -käyttöjärjestelmien päivitykset.

Tässä Apple-viikon kohokohdat tiiviissä paketissa.

Alkuviikosta nettiin vuoti ensimmäisiä iPhone 5:llä ajettuja Geekbench-testituloksia, jotka varmistuivat oikeiksi loppuviikosta ja saivat lisätukea Sunspider-tuloksista. Tulosten perusteella iPhone 5 kiilaa suoraan älypuhelimien tehokkaimpaan kastiin ja nappaa kärkipaikan JavaScript-nopeudessa. Positiiviseksi yllätykseksi puhelin näyttää myös olevan varsin kestävä ensimmäisten pudotustestien perusteella.

Apple uutisoi iPhone 5:n kysynnän olleen valtaisaa. Ennakkomyynnissä puhelinta oli myyty huikeat kaksi miljoonaa kappaletta ensimmäisen vuorokauden aikana. Näin se tuplasi viime vuonna iPhone 4S:n tuloksen ennakkoon myydyissä puhelimissa. Puhelimen varsinainen myynti käynnistyi perjantaina, joskin Suomessa joudumme odottamaan vielä viikon uutta iPhonea.

Keskiviikkona Apple päivitti käyttöjärjestelmiään tehokkaasti. Mountain Lionin lisäksi Lion ja Snow Leopard päivittyivät. Niitäkin suurempi päivitys oli kuitenkin iOS 6. Ilmainen iOS 6 toi mukanaan Applen omat kartat ja Passbook-sovellukset. Samalla varusohjelmista poistettiin YouTube-sovellus, jonka voi iPhonessa korvata Googlen omalla YouTube sovelluksella.

iOS 6:n uudet kartat ovat herättäneet ansaitusti kritiikkiä puutteellisuutensa osalta. Erityisesti satelliittikartoissa on selkeitä virheitä ja Street View loistaa poissaolollaan. Karttojen keskeneräisyys on paha moka, joka on syytä korjata mahdollisimman pian ja antaa kilpailijoille selkeän etulyöntiaseman tällä hetkellä. Passbook-tuki sovelluksissa on toistaiseksi mitätön, mutta toivottavasti paranee syksyn aikana.

iOS-päivityksen positiivisina puolina on mukava havaita, ettei App Storen päivityksiä enää tarvitse vahvistaa salasanalla. App Store on muutenkin nyt selkeämpi ja ohjelmien/lehtien selaus onnistuu helpommin. Päivityksen myötä kamera sai panoraamakuvauksen, joten sitä varten ei välttämättä enää tarvita omaa sovellusta. Tietoturvan osalta iOS 6 paikkaa runsaasti vanhan iOS:n aukkoja merkittävissä määrin.

Mac-puolella mielenkiintoa herättivät uusi OS X 10.8.2, joka tuo mukanaan muun muassa Facebook-integraation sekä parantuneen iMessage-tuen. Tärkeämpää useille käyttäjille on kuitenkin akkukeston reilu paraneminen tietyillä Macbookeilla. OS X ohjelmista Microsoftin Office päivittyi ja tarjoaa nyt tuen retinatarkkuudelle. Massiivisten nettiroolipelien ystäville tarjolle tuli Guild Wars 2.

Mukavaa viikonloppua kaikille Macmaan lukijoille!

Kommentit

2 vastausta kirjoitukseen “Viikon tärkeimmät Apple-uutiset”

  1. Jorma Ojala on syyskuu 22, 2012 15:28

    Miksi iPad ei pääse wifiin päivityksen jälkeen? Verkkoadetukset nollattu?

  2. Osku Kannisto on syyskuu 22, 2012 15:36

    Pitäisi onnistua nyt ainakin oheisen uutisen perusteella, kunhan kytkee wifin pois ja takaisin päälle: http://www.bgr.com/2012/09/19/ios-6-wifi-problem-iphone-ipad-cant-connect/

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom