Top

Jenkkien Netflixin sisältö käyttöön kotimaisella tilauksella

sunnuntai 10. maaliskuu 13 - Osku Kannisto - Jätä kommentti

Netflixin tilaajat pääsevät käsiksi yhdsyvaltalaisen Netflixin tarjontaan ja vieläpä ilmaiseksi. Käyttöä varten tarvitaan Mac, Firefox, Silverlight (vaaditaan Netflixin katseluun) ja Media Hint -selainlaajennus.

Yhdysvaltalaisen Netflixin sisältöön pääsee käsiksi yllättävän yksinkertaisesti. Macille on asennettava aluksi Firefox-selain. Tämän jälkeen kannattaa heti hakea välttämätön Media Hint -selainlaajennus, klikkaamalla sivuilta löytyvää Start Using -tekstiä ja seuraamalla ohjeita. Pelkkä asennus riittää, joten mitään erikoisasetuksia ei vaadita.

Tämän jälkeen on aika kirjautua Netflixiin Firefox-selaimesta omilla tunnuksilla. Vaikka Netflixin sisältö ja tekstit ovat suomeksi on sisältö vaihtunut nyt yhdysvaltoja vastaavaksi. Klikkaamalla videota Firefox ehdottaa SilverLight-lisäosan asennusta, jos sitä ei jo koneelta löydy.

Jenkkien Netflixin sisältö poikkeaa kotimaisesta tarjonnasta. Pikaisella selauksella ainakin The Walking Dead ja Late Lammas (Shaun the Sheep) sarjoja oli kotimaisen yhden kauden sijaan kaksi. Vastaavasti jenkkiversiosta puuttui kokonaan muun muassa Modern Family ja Spartacus.

Jenkkiversiossa ei ole luonnollisesti tarjolla suomenkielisiä tekstityksiä eikä lastenohjelmat ole puhuttu suomeksi. Halukkaille on tarjolla useimmiten englanninkieliset tekstit. Eksoottisempia kokemuksia etsiville on tarjolla usein espanjankielinen dubbaus.

Mielenkiintoista kokeilussa on, että käyttäjä pääsee nyt käsiksi kahdella selaimella sekä kotimaiseen että yhdysvaltalaiseen tarjontaan ilman mitään virityksiä. Vaikka Firefox käyttää jenkkisisältöä, toimii Safari edelleen kotimaisella tarjonnalla. Jos jostain syystä FireFoxin haluaa takaisin toimimaan kotimaisen sisällön kanssa, riittää että Työkalut – Lisäosat – Laajennukset -alavalikosta käy rastimassa Media Hintin pois päältä.

Ideana kierrossa on ohjata Netflix käyttämään yhdysvaltalaista välityspalvelinta, jonka aktivointiin tarvitaan Media Hint -selainlaajennus. Media Hint on tarjolla myös Chrome-selaimelle, mutta videoiden katseluun tarvittavaa Silver Light-laajennus ei virallisesti tue Chromea, vaikka testeissä näyttää sillä toimivankin. Selainlaajennuksen asennus onnistui itselläni Chromeen vain latauskansiosta selaimen laajennuksiin vetäen ohjeiden mukaisesti.

AirPlay toimi pikakokeilussa Apple TV:lle jotenkuten. Resoluutio ei Apple TV (2. gen) kanssa vastannut Macin kuvaruudun hd-kuvaa ja äänen kanssa oli ongelmia, vaikka molemmat laitteet ovat kiinni lankaverkossa. Kertokaa omia kokemuksianne, kun ehditte kokeilemaan! Valitettavasti Apple TV:n, iPhonen tai iPadin oman Netflixin käyttö suoraan jenkkitarjonnan kanssa ei toimi.

PÄIVITYS! Ilot eivät rajoitu pelkkään Netflixiin, sillä Media Hintin kautta pääsee käyttämään myös jenkkikanavien nettitarjontaa. Ainakin ABC, CBS, Fox, aMC -kanavien nettisivuilta pääsi katsomaan sarjojen jaksoja ilman mitään virittelyjä. Yllätykseksi myös kanavien nettivideoihin sain englanninkieliset tekstitykset päälle.

 

Kommentit

5 vastausta kirjoitukseen “Jenkkien Netflixin sisältö käyttöön kotimaisella tilauksella”

 1. Mikko on maaliskuu 10, 2013 19:35

  Minä kyllä katson Netflixiä Media Hint päällä CHROMElla ihan päivittäin ilman ongelmia…

 2. Osku Kannisto on maaliskuu 10, 2013 19:40

  Näköjään toimii myös Chromella, vaikka SilverLight ei sitä virallisesti tuekaan. Kiitos vinkistä!

 3. Roope on maaliskuu 10, 2013 22:44

  PALJON KIITOKSIA !! :)

 4. Arska on maaliskuu 10, 2013 22:54

  Jenkki Netflixistä pääsee nauttimaan myös ATV :n omalla appsillä.
  Wlan asetuksista vaihtaa primary dns kohtaan 190.14.36.90.
  Sama toimii ainakin PS3:lla.
  Oletuksena dns lienee 0.0.0.0

  Ei muuta kuin nauttimaan..

 5. Diili on maaliskuu 12, 2013 14:35

  Hulu.com näyttäisi myös toimivan

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom