Top

Tuleva iPad litistyy ja kevenee

perjantai 19. huhtikuu 13 - Osku Kannisto - Jätä kommentti

Luotettavasta maineesta nauttiva Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo on julkaissut raportin tulevan iPadin teemoilta. Viidennen sukupolven iPad tulee hänen tietojensa perusteella ohenemaan ja kevenemään runsaasti.

Kuon saamien tietojen mukaan tuleva iPad tulee ohenemaan 15% ja keventymään 25% verrattuna nykyiseen. Käytännössä tämä tarkoittaisi tulevan iPadin olevan alle 8 mm ohut ja painavan noin 500 grammaa. Reunat kapenevat aiempien huhujen mukaisesti iPad minin kaltaisiksi.

Tulevan iPadin oletetaan tarvitsevan myös merkittävästi vähemmän sähköä. Noin 30% pienempi kulutus mahdollistaa akkukapasiteetin vähentämisen ja samalla latausaika lyhenee. Kulutukseen vaikuttaa myös uusi GF2-kosketusnäyttö, jonka ansiosta iPad myös litistyy.

Suorittimeksi odotetaan uutta A7-sarjan suoritin, joka valmistetaan 28nm:n viivanleveydellä Samsungin toimesta. Kameroihin ei tässä vaiheessa odoteta päivityksiä. Julkaisuajankohdaksi ‘iPad 5′:lle Kuo veikkaa elo-syyskuuta.

Kuon raportista voi lukea lisää Apple Insiderista.

Kommentit

Yksi vastaus kirjoitukseen “Tuleva iPad litistyy ja kevenee”

  1. Damn on huhtikuu 19, 2013 9:29

    Damn.. Tullut odotettua jos tuo saapuisi kesä/heinäkuussa, niin ei tarvitsisi hankkia vanhempaa versiota (Nykyistä siis).. Joka tapauksessa todella hyvältä kuulostaa!

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom